EPA
Vladimir Putin i Jevgenij Prigožin

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski tražio je od direktora CIA Vilijama Bernsa da naredi ubistvo Jevgenija Prigožina, šefa grupe “Vagner”, koja je, kao deo ruske vojske, zauzela Soledar, tvrde ruski izvori.

Član Glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov navodi da je razgovor vođen tokom posete Bernsa Kijevu prošle nedelje.

– Jedna od molbi koju je imao Zelenski jeste ubistvo šefa grupe “Vagner” – Prigožina. Za tu molbu zna i okruženje Zelenskog i prilično veliki broj ljudi – rekao je Rogov.

Prema njegovim navodima, sankcije ne funkcionišu, posebno kada je reč o ljudima koji nemaju imovinu u SAD, pa Kijev misli da treba ubiti informativno najistaknutijeg čoveka.

Nakon toga, oglasio se i Jevgenij Prigožin i naveo da je upoznat o tome da su Zelenski i Berns razgovarali o atentatu na njega.

– Obavešten sam, pres-služba mi je saopštila. To je veoma dobra ideja. Slažem se da je vreme da se Prigožin likvidira. Ukoliko mi se neko obrati, svakako ću pomoći – poručio je ironično osnivač “Vagnera”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here