EPA/Sergey Dolzhenko
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski saopštio je na konferenciji za medije da raspolaže informacijama da je za 1. decembar u Ukrajini planiran državni prevrat i da bi u to mogao da bude umešan najbogatiji ukrajinski biznismen Rinat Ahmetov.

– Dobio sam informaciju da će 1. decembra u našoj zemlji biti pokušan prevrat… To nije samo informacija agencija, imamo i snimak gde predstavnici Ukrajine sa predstavnicima Rusije, da tako kažemo, razmatraju učešće Rinata Ahmetova u državnom prevratu u Ukrajini i da će za to biti upotrebljeno milijardu dolara – rekao je Zelenski.

Predsednik Ukrajine je dodao da ne veruje da će se prevrat desiti niti da će Ahmetov učestvovati u njemu. Zelenski smatra da okruženje Ahmetova pokušava da mu podmetne i pozvao ga je u administraciju na razgovor o tim podacima.

– Mislim da ga uvlače u rat protiv ukrajinske države – rekao je Zelenski i dodao da bi to bila velika greška, ratovati protiv sopstvenog naroda i predsednika kojeg je izabrao ukrajinski narod.

Ahmetov je najbogatiji Ukrajinac, a po bogatstvu, koje se procenjuje na preko 31 milijarde dolara, na prvom mestu je i u Evropi, ispred vlasnika švedske robne kuće “Ikea”. Vlasnik je fudbalskog kluba “Šahtjor” iz Donjecka i kompanije “Sistem kapital menadžment”.

Podsetimo, u Ukrajini je 22. februara 2014. godine izvršen državni prevrat, kada je sa vlasti udaljen predsednik Viktor Janukovič.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here