Tanjug/AP
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski rekao je da je potrebno nekoliko dodatnih PVO sistema Patriot da bi se Harkov zaštitio od ruskih napada.

– Situacija je veoma ozbiljna. Ne možemo sebi dozvoliti da izgubimo Harkov… Sve što nam treba su dva sistema Patriot. Rusija neće moći da okupira Harkov ako ih imamo – rekao je Zelenski u intervjuu za TV kanal ABC Njuz , tokom posete jednoj od bolnica u Harkovu.

Prema njegovim rečima, tokom proteklih dana stotine ljudi je poginulo ili povređeno u ofanzivi ruskih snaga u oblasti Harkova.

– Mnogi od njih bili su vojnici iz regiona, pa je bilo važno da predsednik bude tu i da ih podrži – dodao je Zelenski.

Na pitanje novinara da li su Sjedinjene Američke Države krive za ono što se dešava u Harkovu, Zelenski je odgovorio:

– Ceo svet je kriv. Dali su (Vladimiru) Putinu mogućnost da okupira ukrajinsku teritoriju. Ali sada svet može da pomogne – istakao je ukrajinski lider.

Na primedbu reportera ABC Njuza da su mnogi Amerikanci zabrinuti koliko se novca troši na Ukrajinu, Zelenski je rekao da se taj novac ne troši u Ukrajini, već u američkim fabrikama, kao i da se Ukrajina ne bori samo za svoju slobodu.

– Ovaj novac se ne prebacuje u Ukrajinu. Ovo je novac potrošen u američkim fabrikama stvarajući američka radna mesta… I mi se ne borimo samo za našu slobodu. Da nije bilo Ukrajine, bila bi druga država – naglasio je predsednik Ukrajine.

Zelenski je danas održao sastanak Štaba vrhovnog komandanta u Harkovu i posetio ranjene branioce u bolnici.

Prema podacima Generalštaba, Odbrambene snage Ukrajine izvele su protivudar u Vovčanskom okrugu Harkovske oblasti.

2 COMMENTS

  1. Tebi je potreban jedan dobar psihijatar ti si totalno poludeo unistena Ukrajina izgubljena teritorija veca od Argentine izgubio si najbolje vojnike oko 500.000 do sada hoces da pobedis najveci nuklearnu silu. TI Mentori sa Zapada SAD i Nato uvukli te u sukob i sada ne znas kako da izadjes iz njega jer si totalno porazen. Sto pre prihvati mir spasi ces sto je jos ostalo da se spasi.

  2. Koja pametna glava😁 tebe treba poslati na EVROVIZIJU😁 ali samo da sviraš😁 onako kako ti znaš😁😁😁 pobijedio bi garant 😅

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here