EPA
Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je da je Ukrajini potrebno najmanje sedam PVO sistema Patriot i pozvao ukrajinske partnere da ne gube vreme kako bi se Rusiji uputio “odlučan signal”.

– Naravno, zahvaljujem svim partnerima koji su nam već pomogli slanjem PVO sistema od kojih je svaki neophodan za zaštitu ljudskih života. Važno je da svi novi dogovori sa partnerima za jačanje naše PVO, koji već postoje, funkcionišu što brže. Ukrajini je potrebno sedam sistema PVO, to je minimum – rekao je Zelenski, prenosi Ukrajinska pravda.

– Ne smemo gubiti vreme, potrebno je poslati odlučan signal – poručio je Zelenski i istakao da je za vreme jučerašnjeg masovnog ruskog raketnog napada sa 34 raketna projektila “neprijatelj ciljao različite objekte energetske infrastrukture – postrojenja za tranzit gasa i objekte elektro-energetskog sistema”.

Dodao je da upravo od tih postrojenja za tranzit gasa zavisi, između ostalog, bezbednost snabdevanja Evropske unije.

3 COMMENTS

  1. SRBIJA JE KONAČNO NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE…ŽIVELA EVROPSKA UKRAJINA!!!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here