EPA-EFE
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski saopštio je da će Nemačka Kijevu isporučiti dodatni sistem Patriot, o čemu se dogovorio sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom.

Zelenski je rekao da će Ukrajina tako, zahvaljujući partnerima, imati “veću zaštitu od ruskog terora”.

– Nemačka će nam obezbediti dodatni sistem Patriot – kancelar (Olaf) Šolc i ja smo se o tome dogovorili. Takođe radimo sa Nemačkom na dodatnom sistemu IRIS-T – ovo je takođe jak sistem protivvazdušne odbrane – i na projektilima za naše postojeće sisteme odbrane neba. Zahvaljujući takvom vođstvu moći ćemo da spasemo hiljade života i moći ćemo da pružimo Ukrajini veću zaštitu od ruskog terora – poručio je Zelenski u video obraćanju, prenosi Ukrinform.

On je naveo da je sa Šolcom razgovarao i o konferenciji o restauraciji Ukrajine, koja će uskoro biti održana u Nemačkoj i Globalnom samitu mira, koji bi trebalo da bude održan u junu.

– Radimo sa partnerima, posebno u Sjedinjenim Državama, na jačanju naših akcija. Svaka čast svima koji sprečavaju ruske teroriste da ostvare svoje ciljeve. Svaka čast svima koji zaista štite život – zaključio je Zelenski.

4 COMMENTS

  1. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

  2. Srbiji Miki nije potrebna ovakva EU koja ce te sutra Zigosati koja te je Bombardovala koja ti je otela Istoriju i kulturu. Zivela Rusija.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here