pixabay.com

Preplanuli ten nakon letovanja nažalost ne traje duže od dve nedelje nakon prestanka izlaganja suncu. Ipak, uz pridržavanje nekoliko jednostavnih saveta možete da usporite nestanak preplanule boje i zadržite bronzani ten što duže.

Septembar je, većina nas se vratila sa letovanja i spremno dočekala nove radne pobede. Međutim, to povlači i lagano nestajanje divnog, preplanulog tena zahvaljujući kojem smo ovog leta bili još atraktivniji i lepši.

Ako želite da zadržite ten što duže, poslužite se sledećim trikovima.

1. Dajte prednost tuširanju umesto kupanju, jer tako smanjujete vreme izloženosti delovanju vode, a time se smanjuje i rizik od pojačanog ljušćenja kože.

2. Koristite blaga sredstva za pranje, po mogućnosti obogaćena sastojcima koji produžuju i čuvaju preplanulost ili kupite gel za tuširanje namenjen za izuzetno osetljivu kožu.

3. Ako se zbog velikih vrućina tuširate nekoliko puta dnevno, gel za tuširanje koristite samo na strateškim mestima (preponama, pregibima i ispod pazuha) umesto po površini celog tela, te ga posle dobro isperite mlakom vodom.

4. Ako i po povratku sa letovanja nastavite da idete na bazen, posle kupanja se obavezno istuširajte kako biste sa kože uklonili hlor, jer on pojačavaju isušenost kože i pospešuje ljušćenje.

5. I nakon povratka sa letovanja ili ako leto provodite u gradu svakodnevno na kožu nanosite preparat koji se koristi nakon sunčanja, i to posle svakog tuširanja, te pre spavanja. Naime, ti proizvodi imaju izuzetno visoku sposobnost hidratacije, što koži pomaže da zadrži kompaktnost te da se odloži ljušćenje, a time se i duže zadržava ravnomerna preplanulost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here