Tanjug
Željka Cvijanović

Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma.

Ona je na taj način prokomentarisala izjavu bivšeg visokog predstavnika u BiH Kristijana Švarc-Šilinga da bi međunarodna zajednica, predvođena zemljama Kvinte, trebalo odmah da reguje i donese odgovarajuće mere, kojima bi izvršili pritisak da parlament RS povuče usvojene zaključke u vezi sa učešćem njenih predstavnika u zajedničkim institucijama BiH.

– BiH je zaista unesrećena zemlja kad se priziva intervencionizam međunarodnog faktora umesto da se otvori proces široke, pravedne i konstruktivne reforme pravosuđa. Rekla sam da Bošnjaci i stranci uvek pričaju istu priču, a to je samo pozivanje na intervenciju stranaca – istakla je Cvijanovićeva.

Predsednica RS je ukazala da to znači da je BiH osuđena na propast, jer pravna država nije cilj, kao što nije cilj ni pravljenje ambijenta u kojem bi se gradilo kakvo-takvo poverenje između naroda.

– Znači, nije cilj ni EU, jer da jeste onda bi nam pomagali da rešavamo probleme i gradimo dogovor umesto da dolivaju ulje na vatru, kao što to sada radi Švarc-Šiling. Politika dvostrukih aršina je već toliko zatrovala naše odnose, da ni oni koji su imali neku veru da se to može popravljati, više u to ne veruju – istakla je Cvijanovićeva.

Ona je poručila da se država ne može graditi preko međunarodnog intervencionizma.

– Pokušali su na taj način i evo gde smo stigli – zaključila je ona.

2 COMMENTS

  1. Hajde vise da prestanemo da koristimo terminologiju medjunarodni i medjunarodna zajednica. Treba se reci Amerika i njeni zapadnoevropski saveznici.
    Isto kao sto sam sit vise kad neko sa zapada kaze Belgrade. Pa valjda ja znam da se grad mog rodjenja zove Beograd a ne Belgrade.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here