commoswikipedia.org/mediaportal.vojvodina.gov.rs
Željka Cvijanović

Srpski član i predsedavajuća Predsedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je zgrožena vandalizmom u Mostaru i bezočnim napadom na Sabornu crkvu Svete Trojice, koja je simbol verskog, kulturnog i nacionalnog identiteta mostarskih Srba.

Cvijanović je najoštrije osudila ovaj varvarski čin koji je izazvao opravdan strah i zabrinutost sveštenstva i cele srpske zajednice u Mostaru.

– Razbojnički napadi na imovinu SPC u Mostaru, poput ovog koji je nažalost samo jedan u nizu, evociraju teške uspomene na period tokom kojeg je Saborna crkva srušena, a lokalni Srbi masovno proterani iz ovog grada – navela je Cvijanović.

Ona je pozvala nadležne organe da hitno rasvetle ovaj slučaj, te da u najskorijem roku privedu pravdi i najoštrije kazne počinioce, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Saborna crkva Svete Trojice u Mostaru ponovo je opljačkana u utorak uveče. Nepoznati počinioci uništili su kablove za električnu energiju pa će ovaj verski objekat narednih dana biti u mraku, neće zvoniti zvona, a neće raditi na sat.

Nakon ovog još jednog u nizu napada na ovu crkvu, starešina hrama Duško Kojić je rekao da je zabrinut za bezbednost verske zajednice, za ovaj verski objekat i ličnu bezbednost.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here