Promo

Željko Joksimović, naš čuveni kantautor i jedan od najpriznatijih umetnika na Balkanu, uvešće u 2020. sve one koji odluče da najluđu noć provedu u Sarajevu na otvorenom. Željko ističe da ovaj grad oseća svojim i da ga svaki dolazak u Sarajevo vrati na pravi kolosek.

– Moj odnos sa Sarajevom je prožet prijateljstvima, divnim saradnicima, velikim koncertima, lepim uspomenama. Pamtim spektakularne nastupe na Koševu 2010. i 2016, zatim pesmu “Lejla” koju sam poklonio Bosni i Hercegovini za Eurosong 2006, kada je osvojeno sjajno treće mesto. Za Sarajevo me vežu i dragi ljudi, koji čine da se osećam delom ovog grada. Zbog svega toga, čast mi je što ću novogodišnju noć da dočekam u gradu na Miljacki, da zajedno uđemo u 2020. godinu – rekao je Željko Joksimović.

Željka sa Sarajevom povezuju i dueti sa Dinom Merlinom i Harisom Džinovićem. Zanimljiv je bio njihov prvi susret, pre mnogo godina, kada se Joksimović nije ni bavio pevanjem.

– Nikada neću zaboraviti svoj prvi susret sa Dinom i Harisom. Sećam se da sam jako želeo da se slikam sa Džinovićem, ali me je bilo sramota da pitam, pa sam poslao drugara. Nekako se i Dino tu priključio i slikao sa nama.

Merlin i Džinović na jednoj fotografiji! Mojoj sreći nije bilo kraja. Kad sam se vratio u hotel brže bolje sam premotao film i jedva čekao jutro da idem da razvijem fotografije. Kada sam otvorio aparat shvatio sam da su fotografije osvetljene. Hteo sam da skočim sa terase! Mnogo godina kasnije ja snimam duete i sa Džinovićem i sa Merlinom. Bog je uredio da se sve to poklopi – rekao je Joksimović.

U sklopu promocije „Sarajevo2020 – novogodišnji centar regije” grad Sarajevo uradio je i video spot koji donosi jedinstvenu priču o gradu ljubavi, zajedničkog života, druženja i prijatnih gostoljubivih ljudi. To svojim porukama potvrđuju i brojni protagonisti videa poput Fahrudina Pecikoze, Maria Drmača, Selme Riđanović, Ademira Kenovića, Emira Hadžihafizbegovića, Davora Sučića i mnogih drugih.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here