Tanjug
Miloš Zeman

Predsednik Češke Miloš Zeman odbio je optužbe da je on kao premijer te zemlje poslao bombardere NATO na Beograd i Srbiju zbog Kosova.

On je u razgovoru za televiziju češkog tabloida “Blesk” podsetio je da je Češka poslednja dala saglasnost za bombardovanje SR Jugoslavije i to pod uslovom da se bombarduju samo vojni ciljevi.

– Kao prvo ja na njih nisam poslao bombardere – odgovorio je Zeman na pitanje jednog gledaoca da li se tokom posete Beogradu prošle nedelje izvinio Srbima za to što je na njih poslao bombardere da ubijaju civile, uništavaju infrastrukturu i bombarduju bolnice.

– Poslala ih je komanda NATO ali, istina je, bila joj je potrebna saglasnost svih zemalja članica. Mi smo tada bili oko tri nedelje novi član NATO. I pošto nam se niko nije pridružio, mi smo bili poslednji, ponavljam poslednji, duboko iza ponoći, ko je dugo oklevao da li da da taj glas – podsetio je češki predsednik kako je 1999. godine on kao premijer odlučivao da li da odobri operaciju NATO ili stavi na nju veto.

On je kao češki premijer dao saveznicima u NATO češki pristanak da se bombarduje Srbija zbog Kosova, a s obzirom da NATO odlučuje konsenzusom, mogao je tu odluku svojim vetom da minira.

3 COMMENTS

  1. Pricajte vi sta hocete krvave su vam ruke! Nije mi jasno sto niko ne pokrene pred sud to sramno i davolje delo. Nasi politicari su inkompetentni i kukavice

    • Dodju,prošetaju Srbijom oglase se kao prijatelji i misle da je to dovoljno.Zadovoljili Srbe koji su tamo neki narod.

  2. Боже поштеди нас
    Коме требају непријатељи поред оваквих пријатеља?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here