EPA/Martin Divisek
Predsednik Češke Miloš Zeman

Američke obaveštajne službe su se već treći put za poslednjih nekoliko decenija strašno osramotile, ovog puta prognozom o početku rata u Ukrajini, rekao je češki predsednik Miloš Zeman.

– Još pre nekoliko dana sam rekao da, prema mom mišljenju, nikakvog rata u Ukrajini neće biti, jer Rusi nisu ludi da se upuštaju u operaciju koja bi im donela više šteti nego koristi – rekao je on u intervju za internet izdanje “Idnes”.

On podseća da su Amerikanci ovako veliki propust napravili prvo u Iraku jer nisu uspeli da nađu oružje za masovno uništenje, a potom u Avganistanu kada je Vašington tvrdio da Talibani nikada neće doći do Kabula.

– I Ukrajina je treći put – dodao je on.

Podsetimo, zapadni mediji u poslednjih mesec dana svakodnevno su objavljivali spekulacije o datumu početka invazije Rusije na Ukrajinu. Britanski “San” je pisao, pozivajući se na američke obaveštajce, da će napad početi 16. februara u tri sata posle ponoći, a “Politiko” da je predsednik Džozef Bajden tokom telefonskog razgovora sa zapadnim partnerima rekao da je 16. februar datum kada će početi invazija. “Blumberg” je tvrdio da će se napad dogoditi dan ranije.

Ništa od toga se nije ostvarilo a Moskva je pozvala Britaniju da se izvini zbog laži.

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here