Z. Mirković
SLEDE VAŽNI IZBORI: Konstantin Dobrilović

Konstantin Dobrilović, kandidat Slobodarske partije Austrije (FPOe) na nedavnim izborima za Evropski parlament zahvalio je biračima koji su mu ukazali poverenje i ističe da je veoma bitno da se Srbi u Austriji politički angažuju.

– Želim da zahvalim svima koji su mi ukazali poverenje i dali glas na izborima, kao i svima koji su podržali i pomogli u kampanji. Ovo je samo početak mog političkog angažmana, i iako se neću naći u budućem sazivu Evropskog parlamenta, pred nama su parlamentarni izbori u Austriji već u septembru ove godine i posle toga, ono što je za mene lično posebno važno, pokrajinski i gradski izbori u Beču sledeće godine – poručio je on.

Dobrilović je ukazao da najveći broj Srba živi u Beču i da je zato od posebnog značaja da u gradskom parlamentu bude i predstavnik srpske zajednice, koja samo u ovom gradu broji oko 200.000, dok u celoj Austriji ima oko 300.000.

“Srbi su u dnevnom političkom životu Austrije vrlo malo zastupljeni i to mora da se promeni. Želim da budem pokretač koji će animirati naše sunarodnike da se aktiviraju i više zainteresuju za političke teme zemlje u kojoj žive i na taj način uzmu mnogo veće učešće u javnom životu ove države. Ako već žive u Austriji, potrebno je da učestvuju u svakom segmentu društvenih aktivnosti, a to podrazumeva i političku aktivnost kako bi se čuo i njihov glas”, objasnio je Dobrilović, čija stranka je na izborima za Evropski parlament osvojila prvo mesto na političkoj sceni, prvi put u istoriji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here