youtube/printscreen
Marina Dorćol

Kompanija MD Investments 2000 kupac je građevinskog zemljišta na lokaciji Marina Dorćol u Beogradu.

MD investment, kao jedini ponuđač na današnjem nadmetanju u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, postao je novi je vlasnik zemljišta površine 4 hektara, koje je kupio po početnoj ceni od 3,8 milijardi dinara.

Prema podacima Agencije za privredne registre, kompanija MD investments 2000 registrovana je na Čukarici, sa većinskim češkim kapitalom i bavi se izgradnjom stambenih i nestambenih zgrada, prenosi ekapija.com. Ugovor je u ime kompanije potpisao direktor Peter Dajko, koji je ujedno i ujedno i generalni direktor kompanije Avala Prodželts i češko-srpske kompanije Avala Studios, koja je prošle godine najavila rekonstrukciju nekadašnjeg „Avala filma“. Kako je ranije rekao zamenik gradonačelnika Goran Vesić, osim iznosa koji bude postignut na javnom nadmetanju, u budžet grada biće uplaćen i doprinos za uređivanje građevinskog zemljišta koji će budućem investitoru biti obračunat za objekte koje planira da gradi.

Kako je naveo, prema planu detaljne regulacije lokacija se nalazi u zoni predviđenoj za komercijalne delatnosti i stanovanje, a pored ovih objekata obavezna je i izgradnja uređenih zelenih površina sa drvoredom, koji moraju biti u javnom korišćenju.

Maksimalna bruto površina objekata koji se grade na lokaciji je 76.000 m2. Na tehničku dokumentaciju za sve objekte i sadržaje koji se budu gradili saglasnost će davati Komisija za planove Skupštine grada Beograda.

Takođe, budući investitor će morati da se pridržava uslova nadležnih institucija u pogledu zaštite okoline spomenika kulture Termoelektrana „Snaga i svetlost“, kako se ne bi ugrozile njene vrednosti, pojasnio je Vesić.

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raskinula je pre dve godine ugovor sa dotadašnjim zakupcem jedne od najskupljih gradskih lokacija.

3 KOMENTARA

  1. U rasprodaji smo nenadmašni.Naravno prodavci ne prodaju svoje već tudje.Svaka nam čast.Ciglu po ciglu,crep po crep pa ode kuća na doboš.

  2. A šta cemo sa nastarijim kajakaškim klubom (1937) koji se nalazi na tom prostoru. Inače taj klub i danas radi i ima svetske i evropske šapione.?

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime