Pexels

Ako apstinencija potraje dugo, mogu se uvideti posledice u vidu nedostatka sna. Koji su još pokazatelji da osoba več duže vreme nema intimne odnose.

Kao što se lako prepozna kada je žena zadovoljna, odnosno da se prošle noći sigurno upustila u intiman odnos sa partnerom, tako se može ustanoviti i kada dugo nije to radila, i to upravo po suprotnim karakteristikama.

Govor tela

Žena kojoj fali intiman odnos, koliko god se trudila da sakrije svoje nezadovoljstvo, odaće se govorom tela i stalnim neraspoloženjem.

Sam intiman čin deluje opuštajuće pa će žena koja je seksualno ispunjena biti opuštena i to će se primetiti u njenom hodu, odnosno, zanosiće kukovima kad hoda, dok će žena kojoj fali odnos izgledati stegnuto.

Pored toga, zbog nedostatka oksitocina, hormona koji se luči prilikom orgazma, a deluje kao prirodni sedativ, žena koja nije imala intiman odnos imaće loš san i biće nenaspavana.

Ako apstinencija potraje dugo, počeće da se vide ozbiljnije posledice od nedostatka sna i žena može izgledati starije.

Intiman čin jedan je od glavnih okidača za lučenje hormona sreće – endorfina. Zbog nedostatka ovog hormona žene mogu biti jako nezgodne, pa će često imati izlive besa prema ljudima koji su je samo popreko pogledali.

Nedostatak samopouzdanja

Nedostatak odnosa značajno utiče i na samopouzdanje, pa će žene kojima fali intiman odnos sa partnerom imati i manjak samopouzdanja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here