pexels.com

Naravno da ne postoje univerzalna pravila o biranju partnera, ali postoje ponašanja koja žene mogu upozoriti na muškarce sa kakvima je uspostavljanje veze gubljenje vremena – nikada sa takvima neće biti srećne.

1. Žrtva

On sebe uvek vidi kao žrtvu svega i loš rezultat, naravno, nikada nije njegova krivica. Mogao bi bolje ako bi drugi radili ovo ili ono… Voli da se drži prošlosti i razotkriva greške drugih, a da nikada ne pokuša da ispravi svoje nedostatke. Nije mudro upuštati se u vezu sa nekim ko će uvek upirati prstom u vas. Brzo ćete se umoriti od nekoga ko krivi čak i vozača autobusa što kasni na posao.

2. Kritičar

Ne govorimo o čoveku koji bi vas kritikovao, on kritikuje sebe. Uvek se žali da nije dobar kao vi, njegovi vršnjaci, saradnici, prijatelji… Pronalazi sebi hiljade mana, ali pritom nikada ništa ne čini da se popravi.. Sve se zaustavlja na kritikovanju samog sebe. Kada hiljadu puta čujete koliko je vaš partner loš, glup, nekompetentan, verovatno će vam dosaditi da ga ubeđujete u suprotno. Naročito kad se uverite da nema nameru da menja bilo šta što mu smeta.

3. “Bar nisam…”

Kao i „žrtva“, ovaj čovek nikada neće prihvatiti krivicu i izviniti se, već će reći da barem nije učinio nešto gore. Uvek će se porediti sa nekim ko je uradio mnogo gore stvari od njega i dok ima takvih, ne treba ništa da popravlja. Sa nekim ko uvek traži izgovore za svoje postupke, verovatno nećete imati svetlu budućnost.

4. Samoljubiv

Čovek koji je zagledan samo u sebe ne može da deli ljubav sa vama jer je sve troši na sebe. Očekuje da budete srećni što ste u vezi sa njim (jer je tako sjajan), često se hvali i naravno sve se vrti oko njega. Samoljublje je apsolutno neophodno, problem je kada ide daleko preko granice. Takvom čoveku nije potreban partner, već samo neko ko će provesti noć hvaleći ga i podsećajući koliko je izvanredan. Nepotrebno je reći da se vaša dostignuća u takvoj vezi neće ostvariti i da mu neće ništa značiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here