K. Marković
Igraju da pomognu: Folklorna grupa Šumadija

Petu godinu zaredom Kolo srpskih sestara Žene mironosice iz crkve Sveti arhiđakon Stefan iz melburnškog Kizboroa pozivaju ljude plemenitog srca da učestvuju u njihovoj akciji i pomognu bolesnu decu u otadžbini.

Humanitarna akcija održava se sutra (nedelja, 13. oktobar) na veliki crkveni praznik Pokrov presvete Bogorodice. Celokupni prihod namenjen je teško oboleloj deci i omladini u otadžbini, a posebno štićenicima Humanitarnog mosta „Vesti“.

– Pokažimo toj deci da imamo srca, da saosećamo njihove boli, kako sa njima tako i sa njihovim roditeljima kojima je jedina želja, kao i svima nama, da nam deca budu zdrava – poručile su iz Kola srpskih sestara Žene mironosice povodom akcije.

Početak akcije je sutra nakon svete liturgijje. Gosti će biti posluženi ručkom, obezbeđena je muzika sa orkestrom  „Raća bend“ sa Sanjom, Peđom i Raćom. Posebnu draž akciji daće i nastup folklorne grupa „Šumadija“.

Kolo srpskih sestara Žene mironosice beleži već 43 godina postojanja, a svojim radom i aktivnostima pomaže svima kojima je pomoć potrebna. Odlučile su da praznik Pokrov presvete Bogorodice bude jedan dan u godini posvećen deci koja se bore sa teškim bolestima, invaliditetom, bez roditeljskog staranja ili decom kojoj je potrebna trajna pomoć.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime