Vesti
Prošlogodišnja dobrotvorna zabava Foto: Arhiva

Članice Kola srpskih sestara pomoći će više humanitarnih organizacija, a posebno štićenike Humanitarnog mosta “Vesti”

Povodom praznika Pokrov presvete Bogorodice Kolo srpskih sestara Žene mironosice pri crkvi Sveti arhiđakon Stefan u melburnškom Kizborou, organizovaće u nedelju 13. oktobra dobrotvornu zabavu, od koje će celokupni prihod biti namenjen kao pomoć teško oboleloj deci i omladini u otadžbini.

Kao i nakon prethodne četiri akcije, sestre iz Kizboroa obećale su da će pomoći više humanitarnih organizacija, a posebno štićenike Humanitatnog mosta “Vesti”.

– Pokažimo toj deci da imamo srca, da saosećamo njihove boli, kako sa njima tako i sa njihovim roditeljima kojima je jedinia želja, kao i svima nama, da nam deca budu zdrava –  poručuju i ove godine iz Kola srpskih sestara Žene mironosice.

Dobrotvorna akcija će se održati u nedelju 6. oktobra u crkvenoj sali, odmah nakon Svete liturgije, gde će posetiocima biti poslužen i ručak. Prijatnom muzikom goste će zabavljati orkestar “Raća bend” sa Sanjom, Peđom i Raćom, a prigodan program pripremila je i folklorna grupa “Šumadija”.

Kolo srpskih sestara Žene mironosice beleži već 43 godina postojanja, baš koliko i hram Svetog arhiđakona Stefana koji one svojim radom i aktivnostima pomažu. Godinama su kao sestre međusobno sakupljale priloge pomažući deci. Prikupljena sredstva tada nisu bila velika, ali za one koji su ih primili su ipak značajna, kao i njihov znak pažnje. Pre pet godina  odlučile su da to preraste u veliku akciju na nivou parohije i pružajući mogućnost svima da se uključe u njihovu akciju od srca, koliko mogu.

Dan humanosti

Članice Kola sestara odlučile su da praznik Pokrov presvete Bogorodice bude jedan dan u godini posvećen deci koja se bore s teškim bolestima, invaliditetom ili decom kojoj je potrebna trajna pomoć.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here