U obrazloženju zašto je Zenit dobio specijalnu pozivnicu za ovogodišnju Evroligu, predsednik ovog takmičenja Đordi Bertomeu govorio je i o uslovima koje jedan klub treba da ispuni da bi dobio “vajld kard”.

Za ovogodišnje izdanje Evrolige spacijalnu pozivnicu dobio je Zenit koji je takmičenje otvorio sa dva poraza.

Na priče i spekulacije da je Zenit dobio specijalnu pozivnicu za učešće u Evroligi zbog Bertomeuovih veza sa Gaspromom, čelnik Evrolige kaže da tu nema istine.

– Nikada nismo imali razgovor sa ljudima iz Gasproma, nikada. U slučaju saradnje, bila ona komercijalna ili neke druge vrste, zaista nikada nismo razgovarali. Ne znam za budućnost. Do sada nismo razgovarali. Zenit je pozvan zato što verujemo da je pravi klub za Evroligu i klub kome možemo da pomognemo da raste. To je sve – rekao je Bertomeu.

Bertomeu je objasnio i da veruje da je sistem sa specijalnim pozivnicama fer, a naveo je i neke od kriterijuma koje bi jedan tim trebalo da ispuni da dobije “ulaznicu” za Evroligu:

– Mislim da je to fer. Nije stvar samo u pobeđivanju, već u tome da imamo klubove sa dobrom strukturom, dobrim arenama, koje su spremna da prime 10 – 20.000 gledalaca. Ono što je propušteno u Rusiji poslednjih godina jeste napredak, tamo nismo videli nikakav napredak u poslednjim sezonama i mislim da je to domaći zadatak za ruske klubove. Jedan od razloga zašto smo odbarali baš Zenit je taj što smo znali da je jedan od timova sa najboljom posetom, tim koji dovodi navijače. Za nas, to je osnova svega. To je verovatno bitnije od toga da čo že CSKA pobediti ili će Fenerbahče izgubiti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here