“Žestoke borbe u Donjecku, ima i civilnih žrtava”

0

U oštrim sukobima prorusa i ukrajinske vojske bilo je i civilnih žrtava, saopštio je gradonačelnik Donjecka Oleksander Lukjantčenko
 

"Pazite svoju decu. Probajte da ne izlazite iz kuće bez neophodne potrebe", naveo je gradonačelnik Oleksander Lukjantčenko u sapoštenju na sajtu gradske uprave.

 

U blizini međunarodnog aerodroma u Donjecku, koji su ranije danas zauzele proruske snage, odvijaju se žestoke borbe jer su ukrajinske snage potom krenule u "antiterorističku akciju".

 

"Izbegavajte da se upućujete u oblast aerodroma i ako je moguće železničke stanice", naveo je on.

 

Donjeck: Prorusi "čiste" grad od ukrajinskih snaga, borbe u Slavjansku

 

"Danas se odvijaju borbe između ukrajisnke vojske i pristalica narodne republike Donjeck. Ima civilnih žrtava", rekao je gradonačelnik, bez dodatnih detalja o tim žrtvama.

 

Moskva traži prekid akcije

Moskva očekuje od posmatrača iz Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) objektivne i sveobuhvatne izveštaje o situaciji u Donjecku, a od vlasti u Kijevu da zaustavi vojnu akciju protiv sopstvenog naroda na jugoistoku zemlje, saopšteno je iz ruskog Ministarstva za spoljne poslove.

"U vezi sa izveštajima o oružanim sukobima na periferiji Donjecka i žrtvama, Rusija hitno apeluje da zvaničnici OEBS-a i specijalne posmatračke misije raspoređene u Ukrajini dostave detaljne informacije o dešavanjima i o merama preduzetim za deeskalaciju situacije, u skladu sa odredbama misije i mape puta", navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here