Tanjug
Ivica Dačić

Savetnik odlazećeg ministra spoljnih poslova Kosova Bedžeta Pacolija, Jetljir Ziberaj, uputio je oštre optužbe na račun ministra spoljnih poslova Srbije Ivice Dačića optuživši ga da je prodavao srpsko oružje Islamskoj državi u Siriji.

Prema tvrdnji Ziberaja, protiv Dačića “važna zapadna zemlja vodi istragu zbog tih poslova”.

“Ivica Dačić je lice organizovanog kriminala. Međunarodni saradnici su nam rekli da je Dačić balkanski diler koji ID-u prodaje srpsko oružje i da je pod istragom važne zapadne zemlje zbog ovih poslova. Ove godine otputovao je u Irak, gde su njegovi prijatelji upali u probleme sa vlastima i Dačić je lobirao da obezbedi rute srpskim trgovcima oružjem na teritorijama pod kontrolom Islamske države”, napisao je Ziberaj u postu na Fejsbuk nalogu.

Istakao je, dalje, da je odavno govorio javno o kako je naveo Dačićevim vezama sa prodajom oružja u različitim regionima sveta.

“Ivica Dačić je objavio lažne diplomatske note sa takozvanim povlačenjem priznanja Kosova, ali cela njegova kampanja bila je da obezbedi nova tržišta za srpske trgovce oružjem u Africi i drugim regionima sveta. Kamuflirajući taj cilj u borbi protiv Kosova, kako bi sticao političke poene u Srbiji, on je dobio samo milione evra od krijumčara oružja”, navodi Ziberaj.

1 COMMENT

  1. Jadni šiptari, za koje se oni slamčice samo vataju…..cccccc. Ali, to je siguran znak da su totalno propali i oni, i njihova narkokvazidržava \”*Kosovo\” – koja je, usput, po glavi stanovnika u Europi, a bogami i u celome svetu, i dala najviše terorista da kolju za islamsku državu u Siriji i Iraku. A taj broj je još za 100% veći, (per capita) kada se se dobro zna da šiptara na području Kosova i Metohije i nema više od 600 hiljada – a čak i to je preterana brojka.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here