Medija centar Beograd
Žika Gojković

Na osnovu prebrojanih sto odsto glasova sa ponovljenih izbora, koaliciji “Za kraljevinu Srbiju” nedostajalo je nekoliko hiljada glasova da pređe cenzus i uđe u Skupštinu Srbije.

POKS smatra da bi izborni rezultat bio sigurno bolji i dovoljan za prelazak cenzusa da je ponovljene izbore RIK zakazao u nedelju, a ne radnim danom i u momentu kada ponovo raste broj zaraženih korona virusom, što je, smatraju, izazvalo malu izlaznost.

– Na ponovljenim izborima poboljšali smo izborni rezultat i bili treći po broju glasova, ali ipak nedovoljno da pređemo izborni cenzus. Učvrstili smo svoju četvrtu poziciju na političkoj sceni, posle samo tri godine delovanja i to smatramo velikim uspehom – saopštio je predsednik POKS-a Žika Gojković.

Dodao je da je važno i to što su uspeli da otvore bitnu temu u srpskom društvu, a koja je bila zabranjena 75 godina – da li Srbija treba da bude republika ili da se obnovi monarhija.

On je zahvalio svim monarhistima koji su glasali za njih i naglasio da im obećavaju da će još snažnije nastaviti borbu za suverenu, ustavnu, parlamentarnu Kraljevinu Srbiju i za njene vrednosti, jer u tu ideju čvrsto veruju.

– Naše vreme tek dolazi! S verom u Boga, za Kralja i otadžbinu – rekao je predsednik POKS-a Žika Gojković.

1 COMMENT

  1. А ко би требало да буде Краљ, не ваљда поново један од Карађорђебића???

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here