Printscreen
Žika Jakšić

Žika Jakšić danas je jedan od najuspešnijih ljudi u šoubiznisu, međutim, u mladosti, još mnogo šta je radio dok se nije sviralo, samo da bi zaradio.

Svojevremeno, stigao je i do Nemačke ne bi li okušao svoju sreću, a kako mu učenje jezika nije išlo, morao je baš da se snalazi za svoj dinar.

– Nisam se libio da radim bilo koji posao u mladosti. Kad sam otišao u Nemačku, položio sam za spasioca i zbog nepozavanja jezika prvo sam čistio travu oko bazena i pomagao – počeo je jednom prilikom Žika za domaće medije, pa dodao:

– Nije mi išao nemački i ja uzmem knjigu i jedno tri meseca, svaki dan sam učio jezik, dok nisam progovorio. Uporedo sam radio sa svojim bendom i četiri godine kao spasilac na bazenu. Meni je 1993. godine žena bila trudna, nije se sviralo, šta ću da radim moram da zaradim novac. Tad smo Ćira i ja radili u fabrici bombona…

– Putovali smo svaki dan po 60 kilometara u Nemačkoj do farbike i tamo pakovali bombone u kese. Ruke su mi bile propale, sve u žuljevima od kartona jer po ceo dan samo pakuješ bombone u kutije. Nije bilo lako zaraditi pare u inostranstvu, zato sam se snalazio – objasnio je bio Jakšić za “Grand onlajn”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here