MN Press
Selektor Dejvis kup reprezentacije zadovoljan pobedom

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije čestitao je teniserima na današnjem plasmanu na završni turnir Dejvis kupa.

 

– Da je neko hteo da piše ovakav scenario, teško da bi ga smislio. Bilo je stvarno uzbudljivo. Čestitam reprezentativcima, svako je odradio svoj deo. Vredno smo trenirali i spremili se za ovaj važan meč jer je veliki cilj bio da se plasiramo na finalni turnir. Nadam se da ćemo tad imati sve igrače na raspolaganju, tako bi mi lakše bilo da napravim najbolji tim za uslove koji će biti tamo – rekao je Zimonjić u Taškentu.

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se na završni turnir Dejvis kupa pobedom sa 3:2 nad Uzbekistanom.

Srbija je pobedila u oba singla prvog dana, ali je drugog izgubila dubl, a potom je poražen i Dušan Lajović, da bi Filip Krajinović u poslednjem meču ipak doneo trijumf.

Zimonjić je čestitao Krajinoviću na sjajnoj igri i izuzetno važnoj pobedi.

– Odlučujući meč nikada nije lako igrati. Filipu nije bilo nimalo lako. Njihov igrač je ustvari bio fenomenalan. Set i po bukvalno bez greške. Iznenadio je sa taktikom koja je sjajno funkcionisala. Sve mu je polazilo za rukom. Oni su bili tad na set od pobede – naveo je selektor srpskog tima.

Drugi dan u Taškentu ocenio je izuzetno teškim.

– Izuzetno težak dan. Bili smo na set od pobede. Posle odličnog seta u dublu, došlo je do velikog pada i na kraju zaslužena pobeda njihovog tima. Meč Istomina posle toga je bio sjajan, odigrao je odlično, Duci nije bio na najvišem nivou. Ali, ovo su uslovi koji Denisu baš odgovaraju. Imao je vetar u leđa posle dubla, rasteretio se – rekao je Zimonjić.

Završni turnir Dejvis kupa igraće se od 18. do 24. novembra u Madridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here