D. Jovičić
Nastup srednjeg ansambla Sloge Cirih

Rečima „Zima, zima e pa šta“, počela je proslava kulturnog-umetničkog društva Sloga iz Ciriha. Tim rečima se Divna Stojanović voditeljka programa obratila prisutnima u prepunoj hali u Pfefikonu nadomak Ciriha. Uz reči dobrodošlice svim posetiocima, ona je posebnu zahvalnost uputila folklornom ansamblu „Sveti Sava“ iz Altštetena, kao i gostima koji su došli iz Nemačke Zori iz Ratingena i Slogi iz Manhajma.

Posle prigodnih reči i pozdrava na bini su počeli da se smenjuju folklori. Prvo je zaigrala najmlađa grupa domaćina Sloge popularni „Cicibani“ koji su spletom Igara iz Srbije pokazali šta su naučili od svojih umetničkih rukovodilaca Ace Đokića i Danijele Đukić i poručili svima da nema zime za folklorni ansambl Sloge iz Ciriha.

Sve što su Tijana Đurić i Kristina Trajković naučile o igri i pesmi članove dečjeg ansambla Sloge oni su pokazali Igrama iz Timoka. Za njima je na scenu stupio srednji ansambl Sloge sa kojim vredno vežba Milan Anđelić.

Kada su domaći igrači zagrejali publiku na bini su se pojavili i gosti. Prvo se Zora iz Ratingena predstavila sa dve igre, a potom su nastupili gosti iz švajcarskog Altštetena. Folklorni ansambl Sloga iz Manhajma, izveo je Igre iz Semberije koje je postavila koreograf Slavica Mihailović.

Da bi sve bilo na svom mestu potrudile su se i pevačke grupe domaćina, a sve su svojim nastupom zasladili igrači izvođačkog ansambla Sloge iz Ciriha.

Posle njihovog nastupa na bini se pojavio i predsednik Sloge Željko Petrović, koji nije skrivao zadovoljstvo. On je zahvalio svim učesnicima i podelio prigodne poklone i zahvalnice.

Program su zatim preuzeli muzičari koji su do sitnih sati zabavljali goste.

Rapsodija

Predsednik Sloge iz Ciriha Željko Petrović bio je oduševljen nastupima folklora i kratko je rekao:

– „Sveti Sava“, Zora i dve Sloge manhajmska i naša ciriška napravile su na sceni spektakl, rapsodiju i srećni smo što smo uspeli da uspešno organizujemo ovo veče. Nadam se da su gosti i posetioci zadovoljni, hala je bila puna. Ima li šta lepše od ovakvih druženja, pesme i igre.

Pohvale domaćinu

Aleksandar Zrnić, umetnički rukovodilac „Svetog Save“ iz Altštetena bio je zadovoljan atmosferom u hali, dobrim prijemom kod domaćina i nastupom svog izvođačkog ansambla.

Milko Živković iz Zore Ratingen je umetnički rukovodilac i igrač folklornog ansambla.

– Želim da pohvalim domaćine na izuzetnoj organizaciji i lepom druženju. Kad je sve ovako kao večeras ovde, onda nam nije teško i žao što smo prešli više od 600 kilometara. Samo ovako možemo da čuvamo našu kulturu i tradiciju – naglašava Živković.

Da nastavimo druženje

Silvija Mitrović Peulić i Slobodan Stojković Bobo

Silvija Mitrović Peulić igrač i umetnički rukovodilac Sloge iz Manhajma zahvalila je domaćinu na pozivu, lepom druženju uz poziv da druženje dve Sloge koje je počelo treba da se nastavi i u budućnosti.