Živković napadom na Stefanovića pokušava da stopira istrage

0

Živković napadima pokušava da sakrije sopstvenu umešanost u afere: Marijan Rističević

 

Rističević je novinarima u Skupstini Srbije rekao da je Živković, koji traži da se ispita verodostojnost doktorata ministra unutrasnjih posova Nebojše Stefanovića, "poslednji koja može sebi da da za pravo da se bavi nečijim zvanjem i da na taj način vrši politički pritisak".

 

"Od predsdnice Skupstine Srbije tražimo da spreči ovaj nečuveni politički pritisak na ministra unutrašnjih poslova, posebno od osoba kao što je Živković, koji je umešan u afere Sartid, Beoeptreol, zgrada Ušće na Novom Beogradu", rekao je Rističević.

 

Prema njegovim rečima, treba ispitati subvencije od oko pola miliona evra koje je Živković dobio od države za vinogradarstvo, pa onda vinograd prodao i kupio stan na Vračaru.

 

Rističević je rekao da je zajedno sa poslanikom SNS Markom Atlagićem zatražio od predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković da spreči korišćenje prostorije i sredstava Skupštine za iznošenje zahteva za "isptivanje nečijih naučnih znanja i zvanja".

 

"Ovo nije Srpska akademija nauka (i umetnosti), ovo nije univerzitet, ovo nije mesto na kome bi se ispitivalo nečija znanje ili zvanja" rekao je Rističević.

 

On je kazao da je Živković najavom da neće učestvovati u radu Skupstine kada Stefanović bude obrazlagao Predlog zakona o putnim ispravama, "na nečuven nacin uvredio Narodnu Skupštinu, jer ni sam nije imao potrebno zvanje za imenovanje na državne funcije".

 

"Sam Živković prilikom imenovanja za saveznog ministra umutrašnjih poslova, a kasnije za premijera Srbije, ni izbliza nije imao zvanje kao što ima današnji ministar unutrašnjih poslova Srbije", rekao je Rističević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here