PHOTO LUNA STUDIO
ROĐENE POBEDNICE: U-16 ženski tim Boniriga

Golovima Maje Prostran (dva) i Milice Veselinović osigurana je karta za veliko državno finale Champion od Champions! Zvuči neverovatno, ali je istinito – Bonirigove devojke mlađe od 16 godina deli još samo jedna pobeda od titule zvanično najboljeg tima u Novom Južnom Velsu u njihovom uzrastu.

Pošto su osvojile ligaški deo prvenstva u Južnom distriktu, U-16 ženska ekipa FK Bonirig automatski je stekla pravo da igra na ovom prestižnom takmičenju, pored ostalih najboljih ekipa iz svih fudbalskih okruga. U 1. kolu naše devojke su bile slobodme, u 2. kolu su deklasirale vršnjakinje sa Južne obale, ekipu Thiroroul Junior Football Club, sa 5:1, da bi u četvrtfinalu nakon velike drame slavile i u duelu sa predstavnikom Centralne obale Avoc FC – 3:2.

Na red je došlo i polufinale protiv Rivezbija (Revesby Workers) iz disktrikta Benkstaun. Stotinak navijača je prošle nedelje ujutro stiglo na teren Strafild park da pruži podršku devojkama oba tima, a one su se revanširale uzbudljivom, čvrstom igrom, ponajviše na sredini terena. Nakon jedne greške u odbrani našeg tima poveo je Riverzbi u 10. minutu, ali već u sledećem napadu Tatiana Sivac je iskoristila grešku golmana protivničke ekipe i izjednačila na 1:1.

GOL ZA TV ŠPICE: Milica Veselinović izjednačila na 3:3

To kao da je bio znak za još žešću igru obe ekipe. Počele su da se ređaju i šanse, a u tim trenucima zablistala je Jelena Šarić. Golman Boniriga je sa dve fenomenalne odbrane sačuvala svoju mrežu. Pet minuta pre odlaska na odmor, posle preciznog pasa Milice Veselinović, Maja Prostran postiže svoj drugi pogodak i donosi Bonirigu vođstvo – 2:1.
Uvodni taktovi drugog poluvremena doneli su rezultatski preokret. Riverzbi je u 50. minutu izjednačio iz penala, a potom je usred perioda igre u kojem su naše devojke imale par prilika da opet steknu prednost jedna duga lopta napravila pometnju u našoj odbrani i usledio je hladan tuš – 3:2 za rivalke naših devojaka.

U poslednjih 15 minuta viđena je prava opsada gola Rivezbija. Nošene gromoglasnom podrškom s tribina devojke Boniriga su stvarale šanse i najzad, u 85. minutu, Milica Veselinović je sa ivice šesnaesterca volej udarcem pogodila same rašlje za izjednačenje – 3:3. Pravu dramu i na terenu i van njega, kad su već svi bili sigurni da će se igrati produžeci i strahovali da li će naše devojke izdržati, prekinula je Maja Prostran. Nakon velike gužve u kaznenom prostoru prevarila je tri igračice Rivezbija i smestila loptu u mrežu za veliku pobedu od 4:3. Slavlje je moglo da počne…

ZAJEDNO POSTIGLE TRI GOLA: Maja Prostran i Tatiana Sivac

Kolo na terenu

Ni roditelji ovih devojaka dugo posle meča nisu mogli da poveruju koliku su hrabrost i upornost pokazale njihove šampionke. Ali, vrlo brzo su nagovorili svoje ćerke da “opletu” slavljeničko kolo na terenu.

Tu slavlju nije bio kraj. U isto vreme kad i ova utakmica, održavala se i godišnja dodela trofeja FK Bonirig u Sportskom centru. Odmah posle pobede nad Rivezbijem, devojke i njihove mame i tate pojurili su na proslavu po svoje nagrade. Naravno, odmah su bile i glavne zvezde večeri jer su donele najlepšu moguću vest – plasman u veliko finale Champion of Champions NSW.

Popravni

Ova ista grupa devojaka je pre dve godine, tada u uzrasnoj kategoriji U-14, takođe uspela da stigne do velikog finala ovog prestižnog državnog šampionata. Tada su, nažalost, ostale bez vredne titule izgubivši sa minimalnih 0:1.

Svi na stadion!

Naše devojke će pokušati da se okite titulom najboljeg U-16 ženskog tima Novog Južnog Velsa u nedelju, 20. oktobra, kad će ukrstiti koplja sa vršnjakinjama iz Severnog Sidneja – Nortbridžom. Utakmica se igra na Valentajn Sports parku, na adresi 235-257 Meurants Ln, Glenwood. Čelnici kluba su na fejsbuk stranici pozvali sve roditelje, igrače i verne simpatizere Boniriga da dođu i podrže devojke u ovom, nadamo se, istorijskom pohodu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here