Vesti
Igrači Boniriga

Omladinski tim iz Boniriga, za igrače mlađe od 16 godina postao je prvi omladinski tim, koji je nedavno osvojio regularno prvenstvo i veliko finale u Hemndvil, Sidneju.

To je bila utakmica godine, između dva glavna rivala sezone, kada su se mladići iz Boniriga susreli s timom Fudbalskog kluba Bosli Park, boreći se za vrh u 3. diviziji.

Ko je očekivao da će ovo biti najuzbudljivija i najemotivnija utakmica godine, kada je više od 400 gledalaca došlo da prati finalni meč u predivno subotnje popodne.

Tokom sezone, tim iz Boniriga igrao je najbolje utakmice na terenu uz izvanrednu podršku i vođstvo iskusnog trenera Kristijana Bonasa i pomoćnog trenera Dimitrija Portana.

Većina tima, izbegla je ozbiljne povrede, zahvaljujući sjajnim naporima fizioterapeuta Gasa, koji je uvek pružao podršku, kako bi se osiguralo da su momci iz Boniriga spremni za sve akcije na terenu.

Sportski duh Boniriga bio je testiran svake nedelje, uz odluke sudija, koje su zbunjivale neke gledaoce zbog nekoliko nasumičnih odluka, poznate fudbalu. Međutim, na dan utakmice, tenzija je bila kao da je možete preseći nožem.

U prvom poluvremenu, kada su i Bonirig i Bosli Park imali brojne prilike za gol sa obe strane, srećom oba tima su imala sjajne golmane koji su sprečili golove, posebno golmani iz Boniriga, Fares i Yusif.

Činilo se nemogućim postići gol protiv golmana Bosli Parka! Bonirig je bio na ivici da postigne gol i osigura pobedu, kada je trijumfalni gol koji je doneo pobedu postigao napadač Frenk, uz asistenciju veznog igrača Isa, u 37. minutu drugog poluvremena.

Iako je do kraja meča preostalo samo 13 minuta, Bonirig je uspeo da ostane hladnokrvan i spreči još tri pokušaja Bosli Parka da preokrenu rezultat u velikom finalu.

Kada je odsvirana poslednja sirena, preostali članovi tima Boniriga: Nikola, Sebastijan, Paolo, Sem, Tomas, Leonardo, Even, Mateo, Estijen, Ejndžel, Stavro i Metju, svi su potrčali prema gledalištima, treneru i navijačima, uz liniju terena, i počeli da viču i skandiraju od sreće.

Proslave su mogle da počnu nakon duge i naporne sezone sa mnoštvom emocija!

– Glavni cilj i izazov sezone 2023. bio je osvojiti oba naslova, Regularno prvenstvo plus Veliko finale ove godine. Znao sam da, ako momci mogu da se izbore sa zadatkom, postići će nemoguće, jer su verovali u sebe i dali svoj maksimum uz integritet i pošten sportski duh. Pokazavši se svaki put kako bi igrali kao tim, svi smo zajedno pobedili. Veoma ih poštujem i divim se mladićima koje su postali – izjavio je trener Kristijan.

Ceo tim je zaslužio čestitke i podršku za mladiće ispod 16 godina. Posebna priznanje treba odati i treneru Kristijanu, menadžeru Dimitriju, Gasu i svim roditeljima, starateljima, gledaocima i Sportskom klubu Bonirig, na njihovoj stalnoj posvećenosti razvoju omladinskog fudbala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here