Zlato pristaje plavima

0

Aleksandar Antić, RTS

Serijal: Zlatni momci

Dok pratimo uspehe naših  košarkaša na Svetskom prvenstvu u Kini, rado se sećamo njihovih ranijih pobeda ovenčanih zlatom.

U šest jednosatnih epizoda serijal Zlatni momci predstavlja istorijske košarkaške podvige plavih, koji su rezultirali sa pet osvojenih zlatnih medalja na šampionatima sveta. Reč je o svetskim prvenstvima   1970, 1978, 1990, 1998 i 2002. Gledaocima će se preko, do sada, neispričanih doživljaja i ekskluzivnih video-arhiva otvoriti jedinstvena priča o veličanstvenim uspesima naših košarkaša. Pored toga, jedna epizoda je posvećena i ispraćaju aktuelnih igrača koji su  na  put i ove godine krenuli sa velikim očekivanjima.

Preko pedeset  eminentnih sagovornika u emisijama, mnogobrojne lokacije u regionu i Evropi na kojima je sniman serijal, kao i novi detalji o čuvenim utakmicama,  dovoljno su jaki razlozi da na vašim uređajima date prostora i ukažete poverenje Sportskoj rubrici RTS Planete i u njoj potražite serijal Zlatni momci.

Autori: Vladimir Pajić i Aleksandar Miletić. Režiseri:Vladimir Kurćubić i Ivica Videnović.  Direktor fotografije:  Pavle Ilić.

 “Zlatni momci” snimaju se uz podršku Košarkaškog saveza Srbije, a iza kompletnog projekta stao je i selektor nacionalnog tima Aleksandar Đorđević.

www.rtsplaneta.rs  Vaš prozor u Vašu kuću.

 


Ukoliko na svom uređaju nemate instaliranu internet radio i TV platformu RTS Planeta, preuzmite je, registrujete se i birajte svoje sadržaje iz riznice RTS-a.

Pored kategorije – Moj grad, na RTS Planeti je dostupno i 11 televizijskih i četiri radijska kanala, koja možete pratiti UŽIVO ili 72 sata odloženo, kao i VIDEOTEKA i SLUŠAONICA sa više od 20.000 naslova televizijske produkcije i radijskog stvaralaštva.