EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Nakon što je kosovski predsednik Hašim Tači sinoć izjavio da je lider Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti tokom 1999. godine u Srbiji “pevao kao slavuj, a peva i danas”, članovi Samoopredeljenja su poručili predsedniku Kosova da priča u prazno, jer mu, kako su naveli, niko više ne veruje.

– To su uzaludne zablude, frustrajuće. Znam da se možda oseća uznemirenim što će istina izaći na videlo, ali takođe će se osećati osramoćenim i pred sopstvenom decom. On zna. Aljbin Kurti je pevao Srbiji kao slavuj, peva i danas. On dobro zna da je, kada me je Srbija osudila na 20 godina zatvora, u Beogradu slušao ‘Bjelo Dugme’. Bio je na njihovim koncertima – izjavio je Tači.

Ragovajući na tu izjavu, član Pokreta Samoopredečljenje Enver Dugoli poručio je da, svaki put kada Hašim Tači pokušava da ukalja ličnost i patriotsku i državnu aktivnost Aljbina Kurtija, podrška Kurtiju samo raste.

– Zmiji više niko ne veruje! Kao i obično, Tači nastavlja da kleveće Aljbina, ali niko mu više ne veruje. Istina o Kurtijevom otporu u zatvoru nedostižni je horizont za Hašima – napisao je Dugoli na Fejsbuku.

Kako je dodao, Tačijeva slabost se vidi i danas pred Vučićem, a kamoli pred Kurtijem.

– Aljbin ima mnogo prijatelja, jer nikada nije napustio ideal slobode i vladavine zakona, dok Hašim više nema prijatelje, jer je napustio ideal i izgubio one prijatelje koje je i imao – napisao je Dugoli.

Sa herë Hashim Thaçi mundohet të vë njolla në personalitetin dhe aktivitetin atdhetar e shtetëror të Albinit Kurtit,…

Gepostet von Enver Dugolli am Donnerstag, 15. Oktober 2020

Sa svojim stranačkim kolegom, složio se i član rukovodstva Pokreta Samoopredeljenje Dželal Svečlja, koji je podelio Dugolijev status na Fejsbuku.

Na Tačijevu izjavu reagovao je i Kurtijev bivši savetnik Jeton Ziljfaj koji je na Fejsbuku napisao da je i sam Tači bio daleko od linija fronta, a blizu linija moći i bogaćenja.

Hashim Thaçi – larg vijave te frontit te luftes – por shume afer vijave te luftes per pushtet e pasurim, vazhdon te perçaj e perçmoj.Nuk duhet te merremi me te me.

Gepostet von Jeton Zulfaj am Donnerstag, 15. Oktober 2020

I član predsedništva Samoopredeljenja Arber Zaimi je osudio izjavu kosovskog predsednika, poručivši da je Tači do sada uspeo samo da zloupotrebi sve mogućnosti za jačanje i razvoj Albanaca.

Rama dhe Thaçi njëherësh në emisione. Shqiponja jonë mbase e ka pasur për fat të ketë dy koka që flasin njëherësh, po…

Gepostet von Arbër Zaimi am Donnerstag, 15. Oktober 2020

Inače, predsednik Kosova je upitio sporne kritke na račun Aljbina Kurtija nakon što je lider Samoopredeljenja izjavio da je Tači “četiri dana zaredom pevao kao vihor pred haškim tužiocima“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here