Znaju da nisu sami

0
Godinama u kolicima: Aleksandar Čolić

Pored novčane pomoći koju svake godine upućuju članovi Srpske bratske pomoći iz Kanade, među njima je i zemljakinja Dana Vacev iz Minhena, rodom iz Dimitrovgrada, sa ćerkama Dijanom i Manuelom, koja je ponovo obradovala za praznike 61-godišnju majku Ljiljanu i njenog bolesnog sina 41-godišnjeg Aleksandra, obolelog od ubrzanog starenja mozga.

Stigao im je lep poklon paket iz Nemačke sa garderobom i slatkišima i posebno prilog od 20 evra da se nađe za lekove. Porodici Vacev se prudružila i njihova komšinica Milka iz Minhena, koja je takođe darivala porodicu Čolić sa 10 evra, slatkišima i rukavicama za Aleksandra.

– Hvala mnogo i znanim i neznanim ljudima, ne znamo kako bismo živeli da oni nisu uz nas – kaže zahvalno nezaposlena Ljiljana Čolić.

Uskoro će put zavičaja i plemenita Verica Nikolić iz Švajcarske, rodom iz Aleksandrovca, koja će obolelom Aleksandru, za čiju bolest zvanična medicina nema pravog leka, ali kome neki medikamenti mogu olakšati život, doneti preparat lyrica od 75 miligrama kao i antioksidant coenzim Lj10.

– Znam kako je biti bolestan, i zato želim da pomognem porodici Čolić, kada sam već u prilici… Nadam se da će ovoj samohranoj majci to biti od pomoći, jer mogu da zamislim kako im je teško kada moraju da biraju između lekova i hrane – poručila je ova naša čitateljka.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here