Košarkaš Crvene zvezde i bivši reprezentativac Srbije, Marko Simonović, bio je gost “Jutarnjeg programa” RTS-a i tom prilikom, govorio je o reprezentaciji, ali i o nastavku karijere. 

Tako je na samog početku otklonio sve sumnje o tome da nastavlja da se bavi košarkom i demantovao medije koji su preneli da je objavio košarkašku penziju.

– Nisam košarkaški penzioner, već veteran. I dalje sam aktivan košarkaš. Za sada igram i navijam.

Košarkaši Srbije pobedili su Meksiko 81:77 i tako okončali pripreme za kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre koji se u Beogradu održava od 29. juna do 4. jula.

– Siguran sam da je atmosfera dobra i da momci sa nestrpljenjem čekaju taj turnir. Vidim da će biti navijača, da je kapacitet nekih 30 posto. To će im sigurno mngoo značiti. Treba svi da ih podržimo, da idemo korak po korak i verujem da će biti dobro.

Očekivanja navijača su velika, a Orlovi koji se polako “sakupljaju” , bruse formu kako vi “izvukli vizu” za Tokio. U timu su i mladi košarkaši poput Petruševa i Dobrića.

– Nova energija može da doprinese. Momci su se odlično pokazali, igraju fenomenalno. Petrušev ima fenomenalnu sezonu iza sebe. On je radan, vredan, ogroman potencijal. Sa Dobrićem igram dugo zajedno. Znam da je mogao da igra na ovom nivou. Bio je strpljiv, radio je, i opravdao je poverenje selektora. Vasi čestitam. Imamo super odnos. On je jako veliki radnik, 24 časa je u košarci. Dočekao je svojih 5 minuta i nebo je granica.

Simonović se osvrnuo i na izostanak Nikole Jokića iz reprezentacije.

– Jokić… Ne treba praviti nikakav sud. To ja mogu da kažem iz mog iskustva. Dečko je fenomenalani uvek, kada god je mogao, odazivao se, igrao, davao sve od sebe i znam koliko je emocija davao za reprezentaciju.Postoje opravdani razlozi zašto neko ne može da se odazove. Dečko igra oko 100 utakmica, najbolji je na svetu, a kadaigrate protiv najboljeg, tuku ga mnogo više. Apsolutno razumem, Uz to, supruga mu je trudna i u redu je što je želeo da odmori.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here