EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Zapad sprovodi ranije isplaniranu informativno-političku kampanju čiji je cilj obuzdavanje Rusije, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Ona je dodala da je Rusija „dugi niz godina predlagala partnerima iz EU da probleme koji se pojavljuju rešavaju postojećim diplomatskim sredstvima“.

– Ali, svake godine sve je jača tendencija da se svim problemima – i realnim i umišljenim, namerno pridaje javni karakter. Svaki naš pokušaj da se to prevede u tokove konstruktivnog dijaloga EU je blokirala – rekla je Zaharova u intervjuu za Ju-tjub kanal Sputnjika na ruskom.

Ona je dodala da su i svi potezi Rusije u vezi sankcija prema prema osmoro zvaničnika EU isključivo „uzvratne mere na apsolutno neprijateljske korake kolektivnog Zapada“.

Podsetimo, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je juče da Rusija zabranjuje ulazak u zemlju za osam državljana zemalja Evropske unije i predstavnika njenih zvaničnih struktura kao odgovor na sankcije.

Kako se navodi, na ruski „crni spisak“ uvršteni su, između ostalih, i predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli, šef berlinskog tužilaštva Jorg Raupah i zamenica predsednika Evropske komisije Vera Jurova.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime