Tanjug/AP

Pored vojnih vozila koja su svoje kupce imala i u privatnom sektoru, a tu prvenstveno mislimo na Hummer, postoje i drugi i to strogo putnički automobili koji su poznati po suludoj potrošnji goriva.

Chevrolet Camaro je predstavljen kao odgovor na Ford Mustang 1966. Prva generacija Camara, koja se proizvodila u SAD od 1966. do 1969, bila je sve ono po čemu je jedan sportski automobil iz šezdesetih godina prošlog veka kasnije postao poznat, uključujući i ogromnu potrošnju goriva.

Chevrolet Camaro

Uz vlasništvo nad Camarom trebalo je skoro pa zakupiti i benzinsku stanicu. Šalimo se, naravno, ali brojke o potrošnji nisu šala. Osnovni Camaro imao je 140 KS, s rednim šestocilindarskim motorom od 3,8 litara, uparen sa ručnim trostepenim menjačem.

Sa ugradnjom V8 motora (SS verzija) od 6,5 litara i sa 350 KS dolazimo do fascinantne brojke. Vlasnici vozila šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka prijavljivali su neverovatne podatke, a prosek potrošnje na 100 km bio je oko 43 litre. Odnosno litar goriva na malo više od dva kilometra, piše revija HAK.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here