ZOI: Grišin doneo zlato Belorusiji

0

Grišin je pobedio pošto je osvojio ukupno 248,41 poen.

Drugi je bio Amerikanac Džeret Peterson, koji je osvojio 247,21 bod, dok je treći bio Kinez Žongkving Liu (242,53).
 

 

Amerikanci najbolji u kombinaciji

Amerikanac Bil Demong osvojio je zlatnu medalju u nordijskoj kombinaciji na ZIO.
Demong je posle sabiranja rezultata u skokovima i trčanju na 10 kilometara ostvario ukupno vreme od 25 minuta, 32 sekunde i 90 stotinki.

Drugi je bio njegov zemljak Džon Spileni, dok je bronza pripala Austrijancu Bernhardu Gruberu.

 

Još jedno zlato za Norvešku

Ženska reprezentacija Norveške osvojila je zlatnu medalju u nordijskom trčanju u štafeti 4×5 kilometra na ZIO.
Norvežanke su ostvarile ukupno vreme od 55 minuta, 19 sekundi i 50 stotinki. Za Norvešku su nastupile Tereza Johaug, Marit Bjergen, Kristin Steira i Vibeke Skofterud.

 

Druge su bile Nemice, koje su za Norvežanka zaostale skoro 25 sekundi. U selekciji Nemačke bile su Katrin Celer, Evi Štele-Zahebaher, Mirijan Gosner i Klaudija Nistad.

Finska je osvojila bronzanu medalju (55:59.90). Za Finsku su trčale Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Lisa-Rita Roponen i Aino-Kaisa Sarinen.

 

Korejka najbolja u umetničkom klizanju

Takmičarka iz Južne Koreje Ju-Na Kim osvojila je zlatnu medalju u umetničkom klizanju na ZIO. Korejka je osvojila zlatnu medalju s ukupno osvojenih 228,56 poena.

Srebrna medalja pripala je Japanki Mao Asadi, koja je osvojila 205,50 bodova. Treća je bila Kanađanka Žoani Rošet s 202,64 poena.

Kanađankama zlato u hokeju

Ženska reprezentacija Kanade osvojila je zlatnu medalju u hokeju na ledu na ZIO.
Kanada je noćas u finalu pobedila selekciju Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 2:0 (2:0, 0:0, 0:0). Oba gola za domaću selekciju postigla je Mari-Filip Polin.

 

Bronzanu medalju osvojila je Finska, koja je u meču za treće mesto posle produžetka savladala Švedsku 3:2 (0:0, 2:1, 0:1, 1:0). Golove za Finsku postigle su Peltari, Karvinen i Rantamaki. U selekciji Švedske u listu strelaca upisale su se Rundkvist i Rot.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here