”Zona mrtvih” nominovan za najbolji horor

0

”Zona mrtvih”

Festival ce trajati od 19. do 21. marta, a ceremonija svečane dodele nagrada zakazana je za poslednji dan u prestižnom teatru "Mancineli".

Biće dodeljeno 16 nagrada i to rediteljima, glumcima, scenaristima, piscima, animatorima i scenografima, koji su se u prethodnoj godini izdvojili na polju fantazije i horor žanra.

U okviru festivala održavaće se, pored projekcija, i predavanja, izložbe i prezentacije.

 

Posle premijere na prošlogodišnjem Festu, film "Zona mrtvih" je do sada učestvovao na više od 15 domaćih i stranih festivala, uključujući i najveći festival fantastike na svetu "SITGES 09" u Kataloniji.

"Zona mrtvih" je prvi domaći zombi film, čija je radnja smeštena u Pančevu gde se, usled izlivanja opasnog biohemijskog otrova, ljudi pretvaraju u bezumna bića željna krvi.

U filmu se pojavljuje mnogobrojna internacionalna ekipa glumaca predvođena Kenom Forijem, legendom ovog žanra koji iza sebe ima više uloga u filmovima američke produkcije ("Dawn of the Dead" Džordža Romera, "Leatherface: The Texas Ćainsaw Massacre III").

 

Uz Forija, glume i Kristina Klebe, Emilio Roso, Miodrag Krstović, Vukota Brajović, Ariadna Kabrol, Marko Janjić, Nenad Ćirić i drugi. Film će se uskoro pojaviti i u DVD izdanju.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here