Privatna arhiva
Oprostaj - Nikola Zonjic ispracen aplauzom trener O Salivana

Vreme je i da najpoznatiji Beli orlovi u Australiji rašire krila u 2021! Ove subote u Bonirigu najuspešniji srpski fudbalski klub na Petom kontinentu počeće takmičenje u novoj sezoni Druge Premijer lige NSW, u kojoj kao i uvek ima najviše ambicije.

Povratak u elitno društvo je prioritet i san svih u klubu, kao i navijača čiji se povratak u daleko većem broju očekuje u ovom šampionatu.

Pored otvaranja nove sezone, subotnja utakmica protiv Sent Džordž sitija dobija na značaju kada se zna da će se od dresa Orlova zvanično oprostiti Nikola Zonjić, dugogodišnji standardni prvotimac i čovek koji je u protekle dve decenije prošao kroz sve uspehe, uspone i padove kluba.

Bolji povod da publika kao nekad ispuni tribine stadiona u Bonirigu teško da je bilo moguće zamisliti.

Fudbaleri Boniriga na svecanom banketu povodom pocetka sezone 2021

Pouzdani defanzivac je krajem 2020. najavio da je vreme za rastanak i okončanje fudbalske karijere. Malo ko je zaista poverovao da će se to i dogoditi. Međutim, onakav kakav je bio na terenu, odlučan i beskompromisan, Nidžo je isti ostao i po pitanju ove nimalo jednostavne odluke. Predomišljanja nije bilo. Posle 20 godina vernog služenja Belim orlovima i 300 utakmica u crvenom dresu, Zonjić odlazi u zasluženu fudbalsku penziju.

„Kada je Zonjić objavio da će okačiti kopačke o klin i da neće igrati u 2021. izazvao je smeh i dobio uobičajene odgovore: ‘Nije prvi put da to čujemo’ i ‘Vidimo se u februaru, Nidžo’. Međutim, ovaj put se legenda Boniriga nije vratila i kopačke su ostale okačene, jer se i zvanično penzionisao. Više nećemo gledati prizor na koji smo toliko navikli, kako Zonjić lagano istrčava na teren minut pred početak treninga,” navodi se u saopštenju Uprave Belih orlova koje je prosleđeno zvaničnom sajtu Fudbalskog saveza NSW.

U znak neizmernog poštovanja za sve ono što je podario Orlovima, klub će mu se odužiti povlačenjem iz upotrebe njegovog dresa sa brojem 6. Crvenu “šesticu” više niko nikada neće nositi.

“Nakon što je dao sve klubu svog detinjstva, ovakav čovek-tim morao je da dobije priznanje. Beli orlovi nisu imali drugi izbor nego da ‘penzionišu’ njegov čuveni dres sa brojem 6, koji je Zonjić nosio sa toliko strasti i radosti. Nidžo definitivno treba da bude istinska inspiracija mladih Belih orlova koji stasavaju i na čije utakmice u SAP i omladinskim takmičenjima je tako često dolazio. Ove subote na stadionu Bonnyrigg Sports Ground protiv Sent Džordž sitija, Beli orlovi će zvanično odati priznanje klupskoj legendi, tako što će pred početak utakmice povući iz upotrebe njegovu ‘šesticu’. Klub poziva sve koji su igrali sa Zonjićem ili protiv njega, da dođu u subotu u 6 popodne i porede zvezdi Boniriga ispraćaj kakav zaslužuje”, zaključuje se u klupskom saopštenju.

Igrom sudbine, ove subote, šestog dana u nedelji, na datum 6. mart, tačno u 6 popodne, Beli orlovi će u legendu podići “šesticu” Nikole Zonjića. Baš kako i treba.

Fudbaleri Boniriga na svecanom banketu povodom pocetka sezone 2021

“Da li si siguran, momčino?”

Na vest o povlačenju Nikole Zonjića, objavljenu na Fejsbuk nalogu Belih orlova iz Boniriga, reagovalo je na stotine pratilaca, a među nekoliko desetina komentara izdvojio se onaj koji je napisao trener prvog tima Orlova Vejn O’Salivan.
“Da li si siguran, momčino? Ma hajde, još samo jedno kolo,” napisao je strateg Orlova i dodao “smajlije”, srpske zastave, orla i srca. U nastavku poruke, ispod koje se potpisao svojim nadimkom “Sali”, trener je dodao i ovo: “Imaš ključeve od svlačionice i svoj dres tamo. Samo otvori vrata kad god želiš i podijum je tvoj. POŠTOVANJE – nema bolje reči na kojoj treba graditi našu kulturu, zahvaljujući tebi i drugima sličnim tebi. Hvala ti”.

Zahvalnost Koledža Sveti Sava

Uoči početka sezone, Beli orlovi su u Srpskom centru Bonirig održali tradicionalni svečani banket. Pored fudbalera, stručnog štaba, uprave i sponzora, događaju su prisustvovale i mnoge druge ličnosti iz srpske zajednice, među kojima i čelnici Koledža Svetog Save, potpredsednik Randon Ilić i član Upravnog odbora otac Rade Radan.
Njih dvojica su se tom prilikom zahvalili Orlovima za svu pomoć koju su pružili u izgradnji prve srpske škole u Australiji. Na banketu je prikazan i film o izgradnji i otvaranju Koledža Svetog Save. Nema sumnje da će najbolji srpski klub i prva srpska škola i u budućnosti imati vrlo blisku saradnju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here