Milorad Dodik

Evroparlamentarka iz HDZ-a Željana Zovko, koja podržava politiku predsednika i premijera Hrvatske prema BiH, izjavila je da je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik jedini koji u toj zemlji zastupa hrvatske interese i koji nije ratovao protiv Hrvata.

U Zagrebu su, kazala je u izjavi za Hrvatski radio, počeli da uviđaju da za sagovornike moraju imati i one koji su do juče bili demonizovani.

– U Predsedništvu BiH, otkad su Bošnjaci izabrali Hrvatima i drugog člana Predsedništva, s kojima ne može doći do razgovora, srpski član Predsedništva štiti hrvatske pozicije. Gospodin Dodik je jedina osoba koja nije ratovala protiv Hrvata. On nema nikakavih otvorenih pitanja s Hrvatima u BiH – navela je Zovko.

Napominjući da u BiH “nema ljubavi, već samo interesa”, Zovko kaže da se mora razgovarati sa onim ko može dogovorene odluke da sprovede na najniži nivo.

– Dodik je osoba koja može takve odluke da sprovede i do sada nikada nije izneverio dogovoreno s Hrvatima, za razliku od drugih aktera koji su stvarali koalicije i išli na štetu Hrvata – kaže Zovko.

Govoreći o problemu Hrvata u Republici Srpskoj, Zovko je rekla da to pitanje ne smatra rešenim.

– To nije idealna situacija niti će biti dok se ne reši konačno ustrojsto u BiH – navela je HDZ-ova evroparlamentarka, preneli  su hrvatski mediji.

Dodik je nedavno boravio u Zagrebu u zvaničnoj poseti, gde je imao odvojene razgovore sa predsednikom i premijerom, Zoranom Milanovićem i Andrejem Plenkovićem, o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i infrastrukturnim projektima.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here