Kosovo online

Nakon poslednjih dešavanja na severu i tragičnih događaja u Banjskoj, od Prištine se više ništa ne zahteva i sve joj je dozvoljeno, poručuje za Kosovo onlajn novinar i književnik Živojin Rakočević.

Rakočević je, komentarišući da li je posle tragičnih događaja od 24. septembra kada su poginula trojica Srba i kosovski policajac splasnuo višemesečni pritisak EU i SAD na kosovske vlasti da spuste tenzije na severu i počnu da sprovode obaveze preuzete iz dijaloga, ukazao da su se stvari očigledno promenile, i da “Banjska i Zajednica srpskih opština sada uopšte ne idu zajedno”.

– Mi smo stavljeni van sistema, van zakona, i u nekim slučajevima potpuno van života. Banjska i Zajednica srpskih opština sada uopšte ne idu zajedno i ZSO je nešto što se uopšte ne pominje, a da budemo iskreni, mi i ne znamo niti smo ikada saznali šta je to ZSO i šta bi ona mogla da bude. Danas je ona najdalje što se svih nas tiče – rekao je Rakočević.

On podseća na podršku koju je Priština oduvek imala od strane međunarodne zajednice, a koja se nakon dešavanja u Banjskoj, na neki način, i povećala.

– Aljbin Kurti je dete međunarodne zajednice i albanska politika je dete međunarodne zajednice, oni neće dozvoliti da se ta politika uruši i da nestane. Često, međunarodna zajednica, Brisel i Vašington Kosovu i političkim elitama kosovskih Albanaca misle bolje nego oni sami, oni su uradili ovaj posao i oni će živeti na katastrofi Banjske godinama. Biće potrebne godine da nas izvedu iz ovog političkog i opšteg očaja koji nas je zahvatio – zaključio je Rakočević.

5 COMMENTS

  1. Pa lepo onda je propao briselski sporazum stime i uklanjajte granice i druge gluposti. Dosta je bre.

  2. A nemojte kazati ona je uvek bila daleko sve te lazi evrposke unije i ovih nasih sahista koji pojma nemaju a ni ti imace bi znao da je nikad nije ni bilo.

  3. E pa ako je propalo to sa ZSO onda to znaci moj Vucko da pregovore treba pod hitno Prekinuti Srbija mora Kosovo vratiti onda silom. EU i Amerika nemaju sad vise kapacitet da se bore sa ostatkom Sveta Ukraina pa sad Izrael pa Afrika pa konflikt sa Kinom a jos teze novo sukob na Balkanu.

  4. Ovo je ona izreka sto postoji kod nas ” moj koljega voli da baljega ” Rakocevic bi malo da lobira za pristinu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here