EPA-EFE/WARREN TODA
Milan Borjan

Fudbalska selekcija Kanade savladala je u Torontu Jamajku 4:0, u utakmici pretposlednjeg kola kvalifikacija Konkakaf zone, čime je obezbedila plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

Kanada će prvi put posle 36 godina igrati na Mundijalu, a pobedom nad Jamajkom ekipa selektora Džona Herdmana zaokružila je izuzetno uspešan kvalifikacioni ciklus.

Poslednji put Kanađani su poslednji put na Mundijalu igrali u Meksiku 1986. godine, a u grupi sa Francuskom, Mađarskom i Sovjteskim Savezom doživeli su tri poraza, bez datog gola.

Kanađani su poveli već u 13. minutu, golom Kajla Larina, da bi u finišu prvog dela Tejdžon Bjukenon duplirao prednost domaće ekipe. U drugom poluvremenu bilo je manje uzbuđenja, Kanađani su kontrolisali igru i rezultat i mirno priveli meč kraju, ali su uspeli da postignu još dva pogotka.

Prvo je Džunior Hojlet u 83. minutu povisio na 3:0, da bi konačan rezultat postavio Marijapa autogolom.

Kapitensku traku kanadskog tima nosio je golman Crvene zvezde Milan Borjan, ali ju je u toku meča predao veteranu Atibi Hačinsonu.

Kanada sada ima šest bodova više od ekipa SAD i Meksika (po 22 boda i po utakmicu manje), četvrto mesto drži Kostarika sa 19.

Kanađani u poslednjem kolu igraju u Panami, u utakmici bez rezultatskog značaja.

Prve tri ekipe direktno idu na Mundijal u Kataru, dok će četvrtoplasirana igrati baraž protiv predstavnika Okeanije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here