EPA/Kusthrim Ternava

Kfor nastavlja da nepristrasno i u svakom trenutku ispunjava svoj mandat UN. Više od dve decenije, Kfor je održavao bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude na Kosovu i slobodu kretanja, u skladu sa našim mandatom UN, naveo je zvaničnik NATO za Kosovo onlajn.

Na pitanje kako gledaju u Alijansi na misiju na Kosovu u proteklih 25 godina s obzirom na sve događaje, pogotovo u periodu od 12. juna 1999. do marta 2004. godine, ali i prošle 2023, stigao nam je pisani odgovor od zvaničnika NATO-a.

– Kfor nastavlja da nepristrasno i u svakom trenutku ispunjava svoj mandat UN. Više od dve decenije, Kfor je održavao bezbedno i sigurno okruženje za sve ljude na Kosovu i slobodu kretanja, u skladu sa našim mandatom UN. Decenije teško stečenog mira ne smeju biti ugrožene. Posvećenost NATO-a Kforu i danas je jaka. U svetlu nedavnih tenzija, rasporedili smo oko 1.000 dodatnih vojnika na Kosovo i povećali položaj Kfora na severu. Ovo je bilo najveće pojačanje naše misije u poslednjoj deceniji. Stabilnost u regionu na kraju zavisi od toga da li sve strane izaberu diplomatiju umesto nasilja i od poštovanja postojećih obaveza. NATO snažno podržava dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU. Ovo je jedini put ka trajnom miru i stabilnosti koji poštuje prava svih zajednica i obe strane se moraju angažovati u dobroj veri – naveo je zvaničnik NATO-a.

2 COMMENTS

  1. …da nije tragicno, bilo bi smijesno…obezbjedjivali mirno okruzenje za sve ljude!!!??? Jel’ to znaci da Srbe na KiM ne smatraju ljudima, ili nam se svima rugaju u lice…Strasno…

  2. Ово је ругање
    Све ове године албанци тероризују
    Србе
    Уз спонзорство нато савеза,
    И они то сматрају неким успјехом.

    🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here