Tanjug

U Srbiji je zvaničnim podacima u poslednjih 24 sata od posledica zaraze koronavirusom preminula 41 osoba, a zabeleženo je 3.625 novih slučajeva zaraze među 16.055 testiranih osoba.

Na respiratorima širom Srbije nalaze se 265 pacijenata.

Širom Srbije nastavlja se imunizacija, a lekari poručuju da je jedini izlaz iz epidemije vakcinisanje.

Državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek naveo je da je juče vakcinisano skoro 22.000 ljudi koji nisu imali zakazano. Dodaje da moramo da nastavimo ovim tempom da bismo izašli iz ove teške situacije.

Direktorka KBC “Bežanijska kosa” Marija Zdravković je rekla da je napravljena pometnja kada je rečeno da vakcine utiču na plodnost i istakla je da ne postoje dokazi za to.

U Kliničko-bolničkom centru “Dragiša Mišović” najkritičniji pacijent, sa obostranom upalom pluća, ima samo 15 godina, a najmlađi pacijent je star osam dana. Iz te bolnice navode da deca i adolescenti imaju nešto teže kliničke slike nego prošle godine, a da se primećuje da je faktor rizika kod najmlađih bolesnika gojaznost.

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice na Karaburmi rekao je da se u poslednjih nekoliko dana primećuje, pogotovo u Beogradu, blagi pad novozaraženih. Smatra da je to posledica dobro organizovane imunizacije, ali i mera koje se primenjuju.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime