Zvanično: Ramuš Haradinaj podneo ostavku parlamentu

1

Premijer privremenih prištinskih institucija, Ramuš Haradinaj zvanično je podneo ostavku kosovskom parlamentu.

Iz njegovog kabineta je saopšteno da je ostavka odmah prosleđena predsedniku parlamenta Kadriju Veseljiju i šefovima parlamentarih grupa.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj podneo je ostavku na sednici vlade u petak.

Ramuš Haradinaj je rekao da je dobio poziv za saslušanje u Hagu u svojstvu osumnjičenog i da ovim činom želi da “odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja”.

Ostaje premijer do nove vlade

Haradinaj je, nakon zvaničnog podnošenja ostavke, na svom fejsbuk profilu napisao da su svi nadležni upoznati sa njegovom ostavkom, kao i zahtevom za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Naveo je da je o svemu nadležne institucije i pojedince obavestio pismom.

U skladu sa kosovskim ustavom i zakonima, kaže, pozvao je i da se preduzmu svi koraci za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora i da je sada sve u rukama naroda.

– Do izbora nove vlade, nastaviću da vršim ustavne dužnosti kao premijer u ostavci – napisao je Haradinaj.

1 COMMENT

  1. Sta je ovo? Samo se vrte price o ovom akrepu!!!! Pa jos malo ce moci da se kandiduje za predsednika Srbije koliko ga furate! Koga uopste briga za ovog gustera? Zasto o njemu non stop i dajete mu poene? Najbolje bi bilo da uopste ne spominjete ove okupatore!!!!! Nikoga nije briga za njih! Shvatite to! Najbolje bi bilo da im ne posvecujete paznju pa nek se ubiju od muke

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here