EPA-EFE/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

Evropska fudbalska unija (UEFA) potvrdila je da fudbalska reprezentacija Rusije neće moći da učestvuje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. u Nemačkoj, jer na snazi ostaje odluka o suspenziji zbog situacije u Ukrajini.

Odluku je potvrdio Izvršni odbor UEFA koji zaseda na Hvaru.

„Svi ruski timovi su trenutno pod suspenzijom zbog odluke Izvršnog komiteta od 28. februara 2022. koju je kasnije potvrdio i Arbitražni sud u Lozani 15. jula 2022. Rusija zbog toga nije uključena u žreb za Evropsko prvenstvo 2024. godine“, saopštila je UEFA.

Žreb za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024 održaće se 9. oktobra ove godine u Frankfurtu.

Rusija je zbog suspenzije UEFA već bila sprečena da učestvuje u baražu za plasman na Svetsko prvenstvo u Kataru.

I ženska fudbalska reprezentacija Rusije je izbačena ovog leta sa Evropskog prvenstva u Engleskoj gde je njeno mesto zauzela Portugalija.

Ministar unutrašnjih poslova Nemačke zatražio je da i Belorusiji bude onemogućeno da igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj zbog podrške te zemlje Rusiji tokom situacije u Ukrajini.

Međutim, to se neće desiti jer su Belorusi potvrđeni kao učesnici kvalifikacija za EURO s tim što će biti razdvojeni s Ukrajinom, neće moći u istu grupu.

3 COMMENTS

  1. Nije nikad ni bio. U tvojim ili bilo cijim ocima. Seti se Hitlerove Olimpijade i Dzesi Ovensa? Seti se Minhena i terorista. Seti se SSSR -a i bojkota Olimpijade u Moskvi, seti se Novaka Djokovica i Austrlian Open, ajde bre Novak …. sad odjednom kao bojkot nikad nije bio i sport je pre bio sport. Smesno. Sport, politika pa cak i umetnost – uvek su bili jednim delom sport i umetnost a jednim delom politika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here