“Zvao me Ivo, ali Zoran još nije”

0

Beta/Hina/D. C./AV
Milanović: Kolinda je vodila sektašku kampanju
 

Ona je u razgovoru za Novu TV rekla da je Milanović još nije nazvao i čestitao, ali da će ona nazvati njega ako on to ne učini u narednih nekoliko dana.

S odlazećim predsednikom, koga je u nedelju pobedila s minimalnom prednošću u drugom krugu predsedničkih izbora, već je razgovarala i to, kako je rekla, vrlo kulturno, civilizovano i normalno.

"Ja cenim njegov rad kao bivšeg predsednika Republike Hrvatske. Cenim isto tako njegove birače koji su dali glas njemu i ovom trudu", rekla je Grabar Kitarović i najavila da će uskoro razgovarati i o predaji predsedničkog kabineta.

U razgovoru za Večernji list novoizabrana predsednica ponovila je da joj je apsolutni prioritet sazivanje sednice vlade na kojoj će se raspravljati o ekonomskom i socijalnom stanju.

"Nema li vlada rešenja, onda treba insistirati da idemo dalje. To uključuje i traženje prevremenih izbora. Okupiću sve političke snage u zemlji, jer stanje je teško", poručila je Grabar Kitarović.

Po objavljivanju prvih rezultata izbora, Milanović je u izbornom štabu Ive Josipovića, kandidata SDP, oštro kritikovao Kolindu Grabar Kitarović rekavši da je vodila "sektašku kampanju" u kojoj
se predstavljala kao "militantni vojnik svoje stranke".

Komentarišući mogućnost da Grabar Kitarović traži zajedničku sednicu s vladom, na šta po Ustavu ima pravo, Milanović je odgovorio da to nikad niko nije tražio.

"Vlada zaseda svake sedmice, to je mašinerija koja kreira i izbacuje niz akata i uopšte ne znam kako bi izgledao sastanak koji predlaže predsednik ili predsednica Republike", rekao je Milanović.

On je dodao da između vlade i predsednika postoji "određena saradnja, ali da vlada vodi unutrašnju i spoljnu politiku i da je daleko najodgovornija".

Premijer je poručio da je njegova vlada u ovom trenutku "jedina brana od povratka kriminalne zadruge na vlast" i poručio da neće biti prevremenih izbora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here