commoswikipedia.org/Julian Nyča
Preševska dolina

Predsednik Građanskog pokreta “Ognjište” Kuštrim Kadriu rekao je da bi Kosovo trebalo da traži “povratak teritorije Preševa, Bujanovca i Medveđe”, prenosi Koha.

Kadriu je dodao da bi to pitanje što pre trebalo da se uključi u dijalog Beograda i Prištine.

– Bujanovac, Preševo i Medveđa su uvek bili deo Kosova, to je opšte poznato. Kada su 50-ih godina teritorijalnim razmenama koje je izvršila Jugoslavija, ove opštine rasturene, ostale su pod jurisdikcijom Republike Srbije. Na primer, u selu gde su rođeni moj otac i deda imamo katastarske parcele koje su bile u opštini Kamenica. To su činjenične stvari, nije to prva istorija od pre 200 ili 500 godina, već 50 i 60 unazad. Ovu nepravdu Kosovo mora da ispravi i da traži od Srbije povratak tih opština – rekao je Kadriu.

4 COMMENTS

  1. MA NEMOJ!
    Ti si izdajica svoga roda, baš kao i tvoji preci. Od Kuštrimovića ste postali Kuštrimi. Jedno mora da znaš: Kosovo nije Tvoje, jer ga ničim nisi obeležio. Sve tvoje džamije si podigao za vreme velike prevare, vašeg tvorca, samozvanog Broza i sada, uz pomoć Engleza i Nemaca. A Srbi su Kosmet obeležili Gračanicom, Patrijaršijom, Dečanima i ostalim bogorodičnim crkvama još pre deset vekova.

  2. Нека лаје, али нека зна да у следећем рату не стајемо док не вратимо, не само Космет, већ и Скадар и Драч и наравно оно што припада тој области.

    • Pa to isto vazi i za vas Srbe!Ako vam smeta drzava BiH-pravac u Srbiju!Isto vazi i za ostale drzave-CG,Kosovo i problemi reseni-nema razaranja,ubistava..sve reseno mirno i civilizirano!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here