Tanjug/AP
Novak Đoković

Novak Đoković započeo je 426. nedelju na mestu najboljeg tenisera sveta.

Đoković je u odnosu na prošli presek izgubio 130 poena, zbog ranog poraza u Rimu, i sada ima 9.860 bodova.

Prva pretnja Novaku je Janik Siner, koji je, uprkos izostanku sa turnira u Rimu, smanjio zaostatak, koji sada iznosi 1.090 bodova.

Karlos Alkaras je i dalje treći na ATP listi sa 7.300 bodova, a Aleksander Zverev je za samo 50 bodova prestigao Medvedeva na mestu broj 4. To je veoma značajno za Zvereva, pošto u Parizu pre polufinala neće moći da igra sa Đokovićem, Sinerom ili Alkarasom.

Rolan Garos počinje 26. maja, titulu brani Đoković, a utisak je da odavno nije bilo otvorenije kada je reč o favoritima. Novak će ove nedelje igrati u Ženevi u pokušaju da nađe formu, a Siner i Alkaras se muče sa povredama.

– Nole će biti na svom najvišem nivou. Videćete. To je jednostavno tako – rekao je Zverev,

– Rafa će igrati mnogo bolje nego u Madridu i Rimu, siguran sam u to. Ostala dvojica (Siner i Alkaras) – zavisi od zdravlja. Ako su zdravi, oni su među najboljima na svetu, to je sigurno i u to nema sumnje. Jesu li ili nisu zdravi, to ne mogu da odgovorim jer ne znam. Nisam u njihovoj koži. Video sam da je Janik objavio fotografiju kako opet trenira, tako da pretpostavljam da je u redu i da se dobro oseća na terenu – analizirao je Nemac.

Andrej Rubljov je šesti, Kasper Rud sedmi, Hubert Hurkač je pretekao Stefanosa Cicipasa i trenutno je osmi, dok je u Top 10 još i Grigor Dimitrov.

Od srpskih tenisera, Laslo Đere je 52. sa 960 bodova, Miomir Kecmanović je 55. sa 890, Dušan Lajović je 59. sa 831, dok je Hamad Međedović 134. sa 492 boda.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here