EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO
Aleksandar Zverev

Nemački teniser Aleksandar Zverev nahvalio je Novaka Đokovića posle poraza u polufinalu US opena.

Novak Đoković je nadigrao Zvereva sa 3:2 (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) u žestokom duelu posle koga je Nemac rekao da nije oduševljen kada mora da ukrsti rekete sa najboljim na svetu.

– Na mentalnom planu, Đoković je najveći ikada. Kada se meč lomi, voleo bih da je sa druge strane mreže bilo ko drugi, samo ne on – rekao je Zverev.

Izrazio je uverenje da će Novak trijumfovati i u finalnom meču sa Danilom Medvedevim i ostvariti rekordni pobednički niz.

– Verujem da će Novak u nedelju osvojiti turnir. Ako pogledate sve, on je najveći svih vremena – dodao je Zverev

Nemački teniser je i ukratko analizirao meč konstatujući da je ovoga puta glavni razlog Novakove pobede bio odličan servis.

– On i ja smo verovatno među trojicom najboljih igrača na svetu. Teško je kada se izgubi, ali mislim da je meč mogao da ode i na drugu stranu. Međutim, otišao je na njegovu, kao što se to obično dešava. Obojica smo ostavili sve od sebe na terenu. Drugi brejk u petom setu je bio neverovatno nesrećan za mene, ali Novak je broj jedan sa razlogom. Servirao je stvarno dobro kod brejk lopti i to je bila velika razlika ovog puta – istakao je Aleksander Zverev.

3 COMMENTS

  1. Boli boli ovi nemci bas mrze srbi ali djokovic je srpska osveta i to u sportu gde zapad vlada djokovic je najbolji svih vremena drzi naj vazniji rekordovi po prvak sveta u grend slem i masteri plus rekord sa 4 grend slema za redom 2016 ali nije bijo kalendarski grend slem ove godine ce da ima i taj rekord ako popedi z nedelju federa i nadal takvi rekord

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here