EPA/Sebastien Nogier
Trener Partizana Gordan Petrić

Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić smatra da su Crvena zvezda i njegov klub glavni problem srpskog fudbala. Iskusni stručnjak govorio je uoči današnjeg meča Superlige sa Radničkim iz Niša, ali se osvrnuo i na nedavna dešavanja i buru u javnosti.

Njegov tim remizirao je u prošlom kolu sa Javorom (3:3), dok je Crvena zvezda u sedmom minutu sudijske nadoknade savladala Radnički iz Niša sa 2:1. Posle toga usledio je “rat saopštenjima” večitih rivala, a Petrić smatra da Zvezda u poslednjih nekoliko godina ima pomoć sudija.

– Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan. Trenutno, zadnjih godina, problem pravi Zvezda. Ono što ja sigurno znam je da ćemo se boriti da odigramo na najbolji mogući način svaku utakmicu. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Nema više pritiska, šta god da se desi – izjavio je Petrić.

Trener Partizan ostaje pri stavu da ne bi voleo da se narod posvađa zbog fudbala.

– Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener, a i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti situacije da mu neko progleda kroz prste, kao što sada ima Zvezda. To se odnosi na sudije. Nekada se pomagalo Partizanu, sada se pomaže Zvezdi. Trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora. Nama saopštenja ne trebaju. Nismo bili slikari, bavimo se ovim poslom. Ne verujem da je Javor poslao ono saopštenje – istakao je Petrić.

Kormilar crno-belih dao je konkretan primer sudijske protekcije prema Partizanu.

– Za start Meniga protiv Javora koji je bio za žuti karton pitao sam sudiju zašto ne da žuti karton. Sudi ono što vidiš i nemaš problem što se tiče nas. Meni ta pomoć ne treba, vi se slažete da je ono žuti karton, okrenuo sam se i izvinio što sudija nije dao mom igraču žuti karton. Sve dok ne dođe do toga, Zvezda i Partizan su problem srpskog fudbala – zaključio je Petrić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here