Zvezda je klub iz “reakcije”: Bećković “pecnuo” Grobare i otkrio anegdotu sa Duškom Radovićem (VIDEO)

0
Printscreen: Youtube/Crvena zvezda
Matija Bećković

Srpski književnik Matija Bećković govorio je u intervjuu za zvanični kanal Crvene zvezde o a Crvenoj zvezdi, kao klubu za koji navija i izneo brojne zanimljive anegdote, od kojih se neke odnose i na najvećeg rivala, Partizan. 

Bećković je govorio o svom prijateljstvu sa Duškom Radovićem kao strastvenim partizanovcem, a dotakao se i krize crno-belih tokom koje je, i te kako, umeo da “pecne” “večitog rivala”.

– Partizan je fenomen jer tu može da igra ko god hoće, ali mogu navijati ljudi samo čeličnog zdravlja. Izdržati te poraze i lomove… Nema srca koje neće prepući. Onda je bilo da se navijačima Partizana prizna neki beneficirani penzijski staž, jer navijati, to je bila propast za zdravlje – istakao je on i dodao:

– Ja stalno pričam tu anegdotu, pošto je moja majka čula da Duško navija za Partizan, ona je rekla “kako može jedan onako pametan i pošten čovek da navija za Partizan”. Ja to prenosim Dušku, a on kaže, da, ja navijam za Partizan, ali sam objektivan.

Bećković je dodao da je Zvezda klub iz “reakcije”.

– Niko nije mogao da razuveri Srbe da je to opozicioni klub, demokratski. Šta se god događa u Zvezdi, to je imalo neku simboliku koja je ohrabrivala reakciju i protivnike režima. Kad se Kule Aćimović prekrstio jednom na centru pre početka utakmice, mislim da je cela Srbija znala kao da je ne znam kakav gest bio.

Govorio je Bećković i o svom navijačkom shvatanju.

– Moja ljubav prema Zvezdi ne zavisi od rezultata, da li su dobili ili izgubili, sporedna je stvar. Ali vernost je obavezna. Tako da, razume se, postojala je ta predstava da nema tog kluba koji Zvezda ne može da pobedi. Tako se desilo da je tukla najslavnije na svetu. Ali bio je tu drugi neki faktor, ako ona pobedi Real ili Mančester junajted, onda pomislim kako će iduće nedleje da izgubi u Obrenovcu. I to je ličilo na naš narod i mentalitet. Ako kad ona hoće i kad je to važno, onda ne postoji taj protivnik koga ona ne može da tuče. Tako da je i na taj način stvarana fama o njenoj svemoći.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here