EPA/TOLGA BOZOGLU

Crvena zvezda se nakon velike pobede protiv Mornara u Baru polako okreće novim izazovima u Evroligi gde sutra gostuje ekipi Anadolu Efesa u Turskoj. Tradicija ne ide na ruku crveno-belima, koji nisu nijednom slavili u gradu na Bosforu.

Ali, trener Efesa, Ergin Ataman ističe da Zvezdu nikada ne treba otpisivati. Već su crveno-beli napravili jedan podvig pobedivši Real u Madridu ove sezone, pa zašto ne bi mogli da dođu i do drugog?

– Ovonedeljni dupli program u Evroligi počinjemo kod kuće utakmicom sa protivnikom protiv koga moramo da budemo veoma oprezni. Zvezda je opasan tim, posebno sa poslednjim učincima Ognjena Dobrića, odličnim strelcima Džordanom Lojdom i Korijem Voldenom, uz igre Džonija O’Brajanta i Duopa Rita ispod koša i organizaciju iskusnog plejmejkera Kina Koloma. Važno je da od početka odbrana bude na visokom nivou. Za pobedu nam je još neophodna i kvalitetna igra u tranzicji – ističe iskusni stručnjak turske ekipe.

On je dodao da njegova ekipa više ne sme da kiksne, ukoliko želi da se domogne završnice Evrolige, u kojoj će se naći osam najboljih ekipa. Efes je trenutno na deobi tog osmog mesta sa ekipama Valensije, Olimpijakosa i Fenerbahčea, a Makabi je samo jednu pobedu iza.

– U preostalih 13 utakmica moramo da odigramo sa koncentracijom kao da je u pitanju baraž kako bismo postigli krajnji cilj – ističe Ataman.

Reči hvale za Crvenu zvezdu imao je i igrač Anadolu Efesa, Krunoslav Simon, koji kaže da se tim dosta promenio u odnosu na njihov prvi duel u Beogradu.

– Zvezda je čvrst tim koji igra daleko bolje sa novim trenerom. Veoma važna utakmica za nas. Ako odigramo na pravi način, trebalo bi da pobedimo, ali moramo da budemo dobro fokusirani, počevši od prve sekunde – zaključuje Simon.

Crvena zvezda i Anadolu Efes igraju sutra od 17:00 časova, a sudije za ovu utakmicu biće Huan Karlos Garsija iz Španije, potom dobro poznato lice koje je sudilo ABA ligu minule sezone, Jakub Zamojski iz Poljske, te Artjom Lavrukin iz Rusije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here